Skoči do osrednje vsebine

Dnevi svetovanja za znanje 2023

Kdaj do
Kje Slovenija
Svetovalna središča in Andragoški center Slovenije vsako leto konec septembra pripravijo tradicionalne Dneve svetovanja za znanje. Z različnimi promocijskimi in strokovnimi dogodki poskušajo dejavnost svetovanja v izobraževanju odraslih slednjim še bolj približati. Tokrat vabijo na 19. Dneve svetovanja za znanje, ki bodo potekali po vsej Sloveniji od 20. do 22. septembra 2023.

Potekalo bo več kot 200 brezplačnih dogodkov na različnih javnih mestih, kjer so informacije dostopne čim več odraslim (na primer: stojnice znanja na mestnih trgih, v nakupovalnih centrih, na dnevih odprtih vrat). Organizirali bodo tudi veliko brezplačnih delavnic in predavanj.

Namen svetovalne dejavnosti v izobraževanju odraslih je omogočiti in ponujati informacije ter svetovanje o različnih možnostih učenja, izobraževanja, načrtovanju in razvoju kariere, vrednotenju že pridobljenega znanja, samostojnem učenju.

Letos bodo središča en dan namenila tudi informiranju odraslih o pomenu razvijanja digitalnih spretnosti in možnostih, ki so jim za to na voljo v lokalnem okolju. Poimenovali so ga Dan za digitalno znanje.

Več informacij dobite na: https://rb.gy/grwjk