Skoči do osrednje vsebine

3. zasedanje Medvladne komisije za gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Vietnamom

Kdaj do
Kje Brdo pri Kranju in Ljubljana
9. in 10. oktobra 2023 bo na Brdu pri Kranju in v Ljubljani potekalo tretje zasedanje Medvladne komisije za gospodarsko sodelovanje med Republiko Slovenijo in Socialistično Republiko Vietnamom. Zasedanju predsedujeta podpredsednica vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon ter minister za industrijo in trgovino Nguyen Hong Dien.

Zasedanje komisije predstavlja "follow up" visokega obiska ministrice za zunanje in evropske zadeve Tanje Fajon v Vietnamu, maja letos.

Tradicionalni odnosi med državama so zelo dobri. Vietnam predstavlja znotraj regije JV Azije enega izmed najperspektivnejših trgov za industrijo Evropske unije. Zasedanje medvladne komisije omogoča dodatno vzpodbudo pri krepitvi gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Vietnamom predvsem na področju transporta in logistike, informacijske tehnologije in digitalizacije, turizma, kmetijstva, zelenega razvoja idr.

Zasedanja, ki se bo zaključilo s podpisom Protokola o gospodarskem sodelovanju med državama, se bodo udeležili predstavniki obeh ministrstev Na dogodku, ko bo potekal v popoldanskem času na Gospodarski zbornici Slovenije pa tudi zainteresirana podjetja obeh držav.

Obisk vietnamske delegacije v Sloveniji se bo sklenil 10. oktobra z obiskom Luke Koper.

Program:

Ponedeljek, 9. oktober 2023

9:50- 10:00   Prihod vietnamske vladne delegacije na Brdo pri Kranju
FOTOTERMIN
Avla Kongresnega centa Brdo

10:00 – 12:00  3. zasedanje Medvladne slovensko – vietnamske komisije za gospodarsko sodelovanje
FOTOTERMIN na začetku
Dvorana Grandis

12:15-12:20  Podpis zaključnega Protokola 3. zasedanja Medvladne slovensko – vietnamske komisije za gospodarsko sodelovanje
FOTOTERMIN
Steklena dvorana 1

12:20   IZJAVA ZA JAVNOST (možnost vprašanj)
Steklena dvorana 1