Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Fajon se bo udeležila ministrske konference v Berlinu

Kdaj do
Kje Berlin
Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se bo udeležila ministrske konference: Večja in močnejša Unija – kako pripraviti EU na širitev in države kandidatke na pristop. Srečanje bo gostila nemška zvezna ministrica za zunanje zadeve Annalena Baerbock.

Konferenca je namenjena razpravi na visoki ravni med državami članicami in državami pristopnicami o širitvi in notranjih reformah EU, ki se je začela pod španskim predsedovanjem Svetu EU na neformalnem zasedanju Sveta za splošne zadeve in na neformalnem zasedanju Evropskega sveta.

Po uvodnih nagovorih nemške ministrice za zunanje zadeve Annalene Baerbock in španskega ministra za zunanje zadeve, Evropsko unijo in sodelovanje Joséja Manuela Albaresa Buene bo potekala razprava z zunanjimi ministri na temo širitve EU in reform. Sledila bo razprava zunanjih ministrov v treh delovnih skupinah in ločena razprava nemške državne ministrice za Evropo in podnebje Anne Luehrmann s strokovnjaki.  Konferenca se bo zaključila z delovnim kosilom, na katerem bodo predstavljeni rezultati razprav.