Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev in razprava ob rezultatih mednarodne raziskave PISA 2022

Kdaj do
Kje Ljubljana
Predstavitev in javna razprava ob objavi rezultatov mednarodne raziskave bralne, matematične in naravoslovne pismenosti (OECD PISA 2022).

Pred nami je javna objava prvih rezultatov mednarodne raziskave OECD PISA 2022. (Programme for International Student Assessment, dostopno v angleškem jeziku) Raziskava PISA 2022 preverja bralno, matematično in naravoslovno pismenosti slovenskih 15-letnikov. V izvedbi leta 2022 je bilo glavno področje preverjanja matematična pismenost. Koordinator in izvajalec raziskave PISA v Sloveniji je Pedagoški inštitut.

Prvi rezultati bodo predstavljeni predstavnikom medijev na novinarski konferenci Ministrstva za vzgojo in izobraževanje (MVI) ter Pedagoškega inštituta (PI) v torek, 5. decembra 2023 ob 11. uri.

Novinarski konferenci bo sledila prva razprava o rezultatih raziskave z državno sekretarko ga. Jasno Rojc in ministrskimi strokovnimi partnerji. Potekala bo v torek, 5. decembra 2023, od 12.30 do predvidoma 14.30 ure, v veliki dvorani Ministrstva za kulturo, na Maistrovi 10, v Ljubljani.

Rezultate bo predstavila dr. Klaudija Šterman Ivančič, nacionalna koordinatorka raziskave PISA v Sloveniji s Pedagoškega inštituta. V panelni razpravi o prvih rezultatih bodo sodelovali:

  • Jasna Rojc, državna sekretarka, MVI
  • prof. dr. Janez Vogrinc, dekan Pedagoške fakultete UL in vodja delovne skupine za pripravo NPVI
  • prof. dr. Mara Cotič, dekanja Univerze na Primorskem
  • Vinko Logaj, direktor ZRSŠ
  • dr. Andreja Drobnič Vidic, Fakulteta za matematiko in fiziko UL
  • dr. Sabina Fras Popović, Filozofska fakulteta UL

 

Razprava je namenjena zainteresirani strokovni in splošni javnosti. 

Kdor se dogodka ne more udeležiti v živo, razpravo lahko spremlja na povezavi https://zoom.us/j/97030632652 . Postavljanje vprašanj in komentarji pa bodo omogočeni samo udeležencem, ki se bodo dogodka udeležili v živo.