Skoči do osrednje vsebine

Podelitev priznanj enotam v ministrstvu in Policiji ter posameznikom za požrtvovalnost med poplavami

Kdaj do
Kje Ministrstvo za notranje zadeve, Litostrojska 54, Ljubljana
V petek, 8. decembra 2023, ob 13. uri bosta minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle podelila priznanja za požrtvovalnost enotam in izjemnim posameznikom, ki so se posebej izkazali v času najhujših poplav, ki so kdaj koli prizadele Slovenijo.

Medalje policije za požrtvovalnost bo tokrat prejelo 56 policistk in policistov ter trije občani, na katere smo upravičeno lahko izjemno ponosni. Njihova pomoč pri reševanju življenja ljudi in živali ter premoženja ne sme ostati prezrta, zato je prav, da se jim za pogum in nesebično pomoč posebej zahvalimo.

Med prejemniki plaket Ministrstva za notranje zadeve za izjemno strokovno delo, izjemne zasluge in dosežke pri širjenju varnostne kulture v času uničujočih poplav v Sloveniji ter za posebne prispevke h krepitvi ugleda ministrstva pa so policijske uprave Celje, Kranj, Ljubljana in Murska Sobota, Letalska policijska enota, Gorska enota policije, Direktorat za policijo in druge varnostne naloge, Direktorat za logistiko in dva posameznika. Tudi njim bomo izrekli iskreno zahvalo.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni, da se nam pridružite na slovesni podelitvi medalj in plaket, ki bo v kongresni dvorani MNZ na Litostrojski cesti 54 v Ljubljani.

Prosimo, da pridete na prizorišče vsaj 15 minut pred prireditvijo, tj. ob 12.45.

Svojo udeležbo nam predhodno potrdite najpozneje v petek, 8. decembra 2023, do 11. ure na mediji@policija.si.