Skoči do osrednje vsebine

Okrogla miza »Rokodelci ZDUS v luči Zakona o ohranjanju in razvoju rokodelstva«

Kdaj do
Kje Hotel Delfin, Izola
Vljudno vabljeni na 10. Rokodelske delavnice Delfin in v okviru tega na okroglo mizo »Rokodelci ZDUS v luči Zakona o ohranjanju in razvoju rokodelstva«, ki bo 13. decembra 2023. Delavnice organizira Komisija za tehnično kulturo pri Zvezi društev upokojencev Slovenije ob podpori Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.
Napis Slovensko rokodelstvo in risba lončene posode
1 / 2

Na tradicionalnem srečanju, letos že desetem po vrsti, upokojeni rokodelci in rokodelke, ki delujejo v različnih društvih upokojencev širom Slovenije, uspešno prenašajo dediščino na mlajše in nadgrajujejo svoje znanje. Rokodelske razstave in delavnice so se uveljavile kot pomemben projekt ohranjanja rokodelskih znanj in veščin.

Vabljeni tudi na osrednji dogodek - okroglo mizo »Rokodelci ZDUS v luči Zakona o ohranjanju in razvoju rokodelstva«, ki bo 13. decembra 2023.

Na okrogli mizi bo tekla beseda o rokodelstvu in o vlogi Zveze društev upokojencev Slovenije kot eni izmed pomembnih subjektov - nosilcev podpornega okolja rokodelstva na podlagi Zakona o ohranjanju in razvoju rokodelstva (ZORR). V pogovoru bodo sodelovali tudi predstavniki Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije, Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije in Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Vabimo vas, da se pridružite okrogli mizi in raziščete razstavni prostor, kjer se prepletata tradicija in kreativnost.