Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade dr. Golob na Inovacijski konferenci slovenske avtomobilske industrije "GREMO"

Kdaj
Predsednik vlade dr. Robert Golob se bo udeležil Inovacijske konference slovenske avtomobilske industrije "GREMO", kjer bo nagovoril udeležence.

Misija GREMO, ki jo je slovenska avtomobilska industrija oblikovala leta 2021 (GREen MObility), je rezultat povezovanja gospodarstva, znanosti in države ter predstavlja osnovo za konkretno strategijo in jasno usmerjenost razvoja slovenske avtomobilske industrije in mobilnosti do leta 2030. Njen glavni poudarek je prehod v elektromobilnost oziroma premik od proizvodnje delov in sistemov za motorje z notranjim zgorevanjem k razvoju ter proizvodnji delov, sistemov in tehnologij za električna in elektrificirana vozila. Misija GREMO se osredotoča na konkretna dejanja in gradi strategijo na obstoječih dosežkih slovenske avtomobilske industrije, ki predstavlja gonilno silo tehnološkega napredka.

Vlada Republike Slovenije in predstavniki avtomobilske industrije so leta 2023 podpisali skupno zavezo k zeleni in digitalni preobrazbi, ki jo povzema Misija GREMO, in tako tvorno prispevali k pozitivnemu sodelovanju. Podpisniki so se strinjali o nujnosti partnerstva med državo, znanostjo in gospodarstvom za dvig konkurenčnosti na globalnem trgu. Avtomobilska industrija s tem uspešno uresničuje cilje Misije GREMO in bistveno prispeva k razvoju avtomobilskega sektorja v državi.
Na tokratni konferenci bodo zbrani razpravljali o uspešnosti uresničevanja ciljev v letu 2023, dotaknili se bodo strateškega pomena Misije GREMO in se seznanili s strategijo razvoja vodilnih podjetij slovenske avtomobilske industrije.
Pred začetkom konference si bo premier dr. Golob ogledal razstavo najnovejših dosežkov in inovacij slovenskih podjetij na področju elektromobilnosti in trajnostne mobilnosti.


Lokacija: Hotel Four Points by Sheraton (Pot za Brdom 4, Ljubljana).
Fototermin pred začetkom konference ob 10.55 (Glavni vhod Hotela Four Points by Sheraton).
Dogodek je odprt za medije.

Predstavnike medijev, ki se nameravate udeležiti fototermina vljudno prosimo, da pridete najkasneje ob 10.50 pred glavni vhod Hotela Four Points by Sheraton.