Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade dr. Robert Golob na plenarnem zasedanju 34. nacionalnega Otroškega parlamenta

Kdaj
Predsednik vlade dr. Robert Golob se bo udeležil plenarnega zasedanja 34. nacionalnega Otroškega parlamenta, ki ga organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije.

Mladi se zasedanja, ki bo tudi letos potekalo v luči duševnega zdravja otrok in mladih, udeležujejo iz cele Slovenije. Razpravljali bodo o štirih vsebinskih sklopih: Kaj je duševno zdravje, vpliv okolja na moje duševno zdravje, moji viri pomoči in spremembe za krepitev mojega razvoja.

Največ stisk otrok je povezanih s soočanjem s šolskimi izzivi, socialnimi pritiski in medvrstniško vključenostjo, ki se poslabšajo ob napetih odnosih v družini. Otrok, ki nima podpornega okolja, se težko sooča s stiskami, razvijejo se lahko motnje razpoloženja in tesnobnostne motnje, ki še dodatno ovirajo vsakodnevne obveznosti. S spreminjanjem sodobnega načina življenja pa se mladi soočajo z drugačnimi izzivi, kot smo jim bili priča sami.

Glas mladih in konstruktiven dialog z njimi sta izjemnega pomena. Otroški parlament je program vzgoje otrok za aktivno državljanstvo in demokracijo, v katerem otroke spodbujajo k sodelovanju v družbenem življenju ter jih izobražujejo o človekovih in državljanskih pravicah.

Lokacija: Državni zbor RS, Velika dvorana, Ljubljana
Dogodek je odprt za medije.
Fototermin ob začetku zasedanja.
Neposredni prenos na TV Slovenija 3.