Skoči do osrednje vsebine

Mednarodni forum »Čebele za ljudi, planet in mir«

Kdaj do
Kje Hotel Four Points by Sheraton Mons, Pot za Brdom 4, Ljubljana
V Ljubljani bo potekal osrednji mednarodni dogodek ob letošnjem 7. svetovnem dnevu čebel - mednarodni forum »Čebele za ljudi, planet in mir«, ki ga Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organizira v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje in evropske zadeve ter Organizacijo združenih narodov za prehrano in kmetijstvo.

V Ljubljani bo potekal osrednji mednarodni dogodek ob letošnjem 7. svetovnem dnevu čebel - mednarodni forum »Čebele za ljudi, planet in mir«, ki ga Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organizira v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje in evropske zadeve ter Organizacijo združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (v angleščini Food and Agriculture Organization of the United Nations – FAO). Državni sekretar mag. Ervin Kosi, se bo udeležil uvodnega dela mednarodnega foruma »Čebela za ljudi, planet in mir«.

Mednarodni forum bo povezal predstavnike vlad in mednarodnih organizacij, strokovnjake, gospodarstvenike in civilno družbo, da bi bolje izkoristili potencial mednarodnega sodelovanja na področju čebelarstva in opraševanja za doseganje ciljev trajnostnega razvoja, še posebej prehranske varnosti, obnove ekosistema, opolnomočenja ranljivih družbenih skupin ter krepitve mednarodne stabilnosti in miru. Namenjen bo pregledu potreb in izmenjavi izkušenj iz čebelarskih in opraševalskih projektov po vsem svetu. Forum bo tudi priložnost za poglobljen dialog in razmislek.

Zaprto za medije. Dogodek bodo lahko spremljali preko povezave.