Skoči do osrednje vsebine

Delavnica za pripravo projektnih predlogov za MSCA podoktorske in ERA štipendije

Kdaj do
Kje Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije, Direktorat za znanost in inovacije, sejna soba 503-504 (5. nadstropje), Kotnikova 38 Ljubljana
Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije organizira delavnico za pripravo projektnih predlogov za razpis MSCA podoktorskih štipendij in ERA štipendij v okviru programa Obzorje Evropa. Dogodek bo 7. junija 2024 in je namenjen potencialnim podoktorskim raziskovalcem ter mentorjem, ki želijo gostiti tuje raziskovalce na slovenskih institucijah.

O delavnici

Delavnica bo potekala pod vodstvom dr. Stojana Sorčana, ki je nacionalna kontaktna točka za ukrepe MSCA (angleško Marie Sklodowska-Curie Actions) na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo in dr. Mirele Dragomir, MSCA raziskovalke na Institutu Jožef Stefan ter članice slovenske sekcije MSCA alumni kluba. Program bo vključeval predstavitve in razprave o evalvacijskih kriterijih na podlagi priporočil evropskega združenja nacionalnih kontaktnih točk za MSCA (MSCA-NET) ter analizo anonimnih evalvacijskih komentarjev iz preteklih razpisov.

Program delavnice je na povezavi.

Posebne ugodnosti za udeležence

Udeleženci delavnice bodo do zaključka razpisa imeli prednost pri metodološkem pred-pregledu svojih projektnih predlogov (angleško Prescreening of project proposal) za MSCA podoktorske štipendije in štipendije Evropskega raziskovalnega prostora (ERA razpis). Zaradi omejenega števila mest – na voljo je le 20 mest ­­–  ­so obvezne predhodne prijave. V primeru povečanega interesa bo delavnica ponovljena.

Prijava in dodatne informacije

Za prijavo izpolnite obrazec na povezavi. 

Delavnica je del projekta NCP_WIDERA.NET, ki ga financira Evropska unija preko programa Obzorje Evropa (štev. pogodbe 101055286).

Pridružite se nam in izboljšajte svoje možnosti za uspešno prijavo na MSCA in ERA štipendije!