Skoči do osrednje vsebine

Prvo srečanje Sveta Vlade RS za Slovence po svetu v tem mandatu

Kdaj
Na povabilo predsednika Vlade Republike Slovenije in predsednika Sveta Vlade RS za Slovence v zamejstvu dr. Roberta Goloba se bo prvič v tem mandatu sestal Svet Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu.

Srečanja se bodo udeležili predstavniki avtohtone slovenske narodne manjšine v Avstriji, Italiji, na Hrvaškem in Madžarskem, podpredsednik vlade in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon ter ministri oziroma državni sekretarji s področij kmetijstva, kulture, gospodarstva, vzgoje in izobraževanja ter zunanjih zadev, katerih pristojnosti so povezane tudi z delovanjem in položajem Slovencev v zamejstvu.

Svet Vlade RS za Slovence v zamejstvu je stalno posvetovalno telo Vlade RS. Poleg predsednika in podpredsednika sveta ga sestavlja še 19 članov. Od tega je pet predstavnikov državnih organov in institucij ter organizacij civilne družbe iz RS in 14 članov predstavnikov Slovencev v zamejstvu.


Lokacija: Velika sejna dvorana, Gregoričeva 27, Ljubljana

Pred pričetkom sveta bo skupinsko fotografiranje v avli, sledi sedeč fototermin.

Ob koncu srečanja, predvidoma ob 12.15, sledi izjava za medije predsednika vlade dr. Roberta Goloba, podpredsednika vlade in ministra Mateja Arčona ter predstavnikov manjšin.