Skoči do osrednje vsebine

Dobrodošli doma 2024 - aktivnosti ministra Arčona in državne sekretarke Humar

Kdaj do
Kje Celje, Ljubljana, Slovenija
Aktivnosti podpredsednika vlade in ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Mateja Arčona in državne sekretarke Vesne Humar v dneh, ko tradicionalno rojakom iz zamejstva in sveta zaželimo Dobrodošli doma.

V četrtek, 27. junija, se bosta ob 10. uri minister Arčon in državna sekretarka Humar udeležila Vseslovenskega srečanja v Državnem zboru Republike Slovenije. Minister bo zbrane tudi nagovoril.

V soboto, 29. junija, se bodo rojaki zbrali na osrednjem dogodku letošnje izvedbe tradicionalne prireditve Dobrodošli doma na Krekovem trgu in v Celjskem domu v Celju. Zbrane bo ob 17.30 nagovoril tudi minister Matej Arčon. Dogodka se bo udeležila tudi državna sekretarka Vesna Humar. Celodnevno dogajanje bo ponudilo pester program: razstave, kamišibaj delavnico za najmlajše, predstavitev filma, dveh knjig in notne zbirke, nastopi zborov, folklornih skupin, solista in skupin iz zamejstva in izseljenstva. Večer se bo zaključil z zabavo in plesom ob glasbi zamejskega ansambla Aleksi Jercog & prijatelji.

Letošnja izvedba se bo sicer pričela že v četrtek, 27. junija 2024, v prestolnici in se, kot je že v navadi, sklenila v nedeljo, 7. julija, s 30. Taborom Slovencev po svetu v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani, ki ga vsako leto pripravlja Izseljensko društvo Slovenija v svetu. Zbrane bo nagovorila tudi državna sekretarka Vesna Humar.

Letos program pripravlja Združenje Slovenska izseljenska matica v sodelovanju s Svetovnim slovenskim kongresom, Rafaelovo družbo in Izseljenskim društvom Slovenija v svetu. Prireditev financira Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu.