Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob na seji Sveta Vlade RS za Slovence po svetu

Kdaj
Kje Velika sejna dvorana, Gregoričeva 27, Ljubljana
Na povabilo predsednika Vlade Republike Slovenije in predsednika Sveta Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu dr. Roberta Goloba se bo sestal Svet Vlade Republike Slovenije za Slovence po svetu.

Srečanja se bodo udeležili predstavniki slovenskih skupnosti po svetu ter slovenskih organizacij, ki delujejo na področju skrbi za ohranjanje slovenstva po svetu, minister za Slovence  v zamejstvu in po svetu Matej Arčon ter slovenski ministri oziroma državni sekretarji s področij gospodarstva, vzgoje in izobraževanja, visokega šolstva ter zunanjih in evropskih zadev, katerih pristojnosti so povezane z delovanjem in aktivnostmi Slovencev po svetu. Zbrani bodo spregovorili o stvarnostih, dosežkih in ključnih izzivih slovenskih skupnosti po svetu.

Svet Vlade RS za Slovence po svetu je stalno posvetovalno telo Vlade RS. Poleg predsednika in podpredsednika sveta ga sestavlja še 19 članov. Od tega je šest predstavnikov državnih organov in institucij ter organizacij civilne družbe iz RS in 13 članov predstavnikov Slovencev po svetu. Svet kot posvetovalno telo Vlade Republike Slovenije sodeluje pri oblikovanju in izvajanju politik ter pripravi strategije na področju skrbi za Slovence po svetu.

Informacija za predstavnike medijev

Fototermin: pred začetkom sveta bo skupinsko fotografiranje v avli, sledi sedeč fototermin

Ob koncu srečanja, predvidoma ob 14.45, ste vabljeni na izjavo za medije predsednika vlade dr. Roberta Goloba in ministra Mateja Arčona ter po dogovoru članov sveta.

Zaradi varnostnega pregleda predstavnike sveta vljudno prosimo, da pridete na lokacijo 20 minut pred začetkom dogodka (pri železnih vratih, Gregorčičeva 20).