Skoči do osrednje vsebine

Prvo srečanje novega sestava Sveta Vlade RS za Slovence po svetu

Kdaj
Kje Velika sejna dvorana, Gregoričeva 27, Ljubljana
Na povabilo predsednika Vlade Republike Slovenije in predsednika Sveta Vlade RS za Slovence po svetu dr. Roberta Goloba se bo sestal Svet Vlade Republike Slovenije za Slovence po svetu. Podpredsednik sveta je podpredsednik vlade in minister za Slovence po svetu in po svetu Matej Arčon, ki bo prav tako sodeloval na seji.

Predstavniki slovenskih skupnosti po svetu ter slovenskih organizacij, ki delujejo na področju skrbi za ohranjanje slovenstva po svetu, premier, minister Arčon ter slovenski ministri oziroma državni sekretarji s področij gospodarstva, vzgoje in izobraževanja, visokega šolstva ter zunanjih in evropskih zadev, katerih pristojnosti so povezane tudi z delovanjem in aktivnostmi Slovencev po svetu, bodo govorili o stvarnostih, dosežkih in ključnih izzivih slovenskih skupnosti po svetu.

Svet Vlade RS za Slovence po svetu je stalno posvetovalno telo Vlade RS. Poleg predsednika in podpredsednika sveta ga sestavlja še 19 članov. Od tega je šest predstavnikov državnih organov in institucij ter organizacij civilne družbe iz RS in 13 članov predstavnikov Slovencev po svetu. Svet kot posvetovalno telo Vlade Republike Slovenije sodeluje pri oblikovanju in izvajanju politike ter pripravi strategije na področju skrbi za Slovence po svetu.

Informacija za medije

Vabljeni na fototermin ob začetku srečanja. Najprej bo v avli priložnost za skupinsko fotografiranje, sledi sedeč fototermin v dvorani. 

Ob koncu srečanja, predvidoma ob 15.30,  vljudno vabljeni na izjavo za medije predsednika vlade dr. Roberta Goloba, podpredsednika vlade in ministra Mateja Arčona ter po dogovoru članov sveta.

Predstavnike medijev prosimo, da se zberejo najkasneje ob 12.40 na Gregorčičevi ulici 20 v Ljubljani (vhod pri garažah na železnih vratih). Če bi prišli le na izjavo za medije, je potrebno predhodno opraviti varnostni pregled na Gregorčičevi 20 (vhod pri garažah na železnih vratih).

Lokacija: Velika sejna dvorana, Gregoričeva 27, Ljubljana

Za dodatna vprašanja se lahko obrnete na Ano Šket Daneu, svetovalko za odnose z javnostmi na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, na telefon: (+386) 31 751 632 ali na elektronski naslov: ana.sket@gov.si.