Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na predstavitev razvojnih projektov Ministrstva za obrambo

Kdaj
Kje Vojašnica Edvarda Peperka, Ljubljana
Ministrstvo za obrambo bo v sodelovanju s slovenskimi podjetji obrambne industrije izvedlo prvo veliko predstavitev aktualnih nacionalnih razvojnih projektov.

Ministrstvo za obrambo od leta 2022 izdatno povečuje sredstva za področje raziskav in razvoja. Pri tem s ciljem modernizacije Slovenske vojske ter sistema zaščite, reševanja in pomoči spodbuja raziskovalno-razvojne in inovacijske projekte domačih podjetij. Slovenska podjetja, ki so inovativna in visokotehnološka, se v procesu povezujejo, pogodbe, sklenjene z Ministrstvom za obrambo, pa so pomemben korak pri njihovem nastopanju na tujih trgih.

Na statični in dinamični predstavitvi številnih aktualnih nacionalnih razvojnih projektov, ki so dosegli razvojno raven tehnoloških modelov ali delujočih prototipov, bo predstavnike Grozda obrambne industrije Slovenije in podjetij, člane Odbora za obrambo ter druge udeležence nagovoril minister za obrambo Marjan Šarec. Sledil bo prikaz tehnoloških modelov in prototipov.

Predstavitev bo v sredo, 3. julija, ob 10. uri v Vojašnici Edvarda Peperka, Leskoškova 7, Ljubljana. Predstavnike medijev prosimo, da so na lokaciji vsaj 15 minut pred začetkom.

Dodatne informacije: Aleš Sila, mobilni telefon 041 327 818