Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob se bo udeležil otvoritvenih slovesnosti olimpijskih iger v Parizu

Kdaj do
Predsednik vlade dr. Robert Golob se bo na posebno povabilo predsednika Francoske Republike Emmanuela Macrona in njegove soproge Brigitte Macron skupaj s partnerko Tino Gaber udeležil otvoritvenih slovesnosti ob odprtju letošnjih olimpijskih iger v Parizu.

Premier dr. Golob se bo udeležil sprejema, ki ga gosti predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Back s soprogo; sprejema, ki ga gosti predsednik Francoske republike Emmanuel Macron in otvoritvene slovesnosti olimpijskih iger v Parizu. Premiera dr. Goloba bo spremljala partnerka gospa Tina Gaber.  

Premier dr. Golob bo v petek, 26. julija 2024, obiskal tudi Slovensko hišo in se udeležil delovnega kosila s predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije gospodom Franjem Bobincem. V soboto, 27. julija 2024, pa si bo ogledal moško rokometno tekmo med reprezentancama Slovenije in Španije.

Gospa Tina Gaber se bo v četrtek udeležila tudi kosila, ki ga ob tej priložnosti gosti soproga predsednika Francoske republike gospa Brigitte Macron.

Slovenska hiša bo v času olimpijskih iger, med 27. julijem in 11. avgustom, informacijsko, predstavitveno in prireditveno sedišče Slovenije za francosko in svetovno javnost v pariškem parku La Villette, v katerem bodo tudi nekatere hiše ostalih nacionalnih olimpijskih komitejev, med drugim tudi gostiteljice Francije, studio francoske televizije in največja uradna navijaška cona.

Za izvedbo projekta Slovenska hiša Pariz 2024, ki ga je podprla Vlada RS, skrbi Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Slovenska hiša bo namenjena promociji Slovenije v najširšem smislu, saj bo predstavljala prostor, kjer se bo šport združil s slovenskim gospodarstvom, turizmom, kulturo, znanostjo, naravno dediščino, gastronomijo… Udeležba visokih predstavnikov države predstavlja podporo, spodbudo in priznanje športnicam in športnikom za njihov trud in promocijo Republike Slovenije. Letos bo Slovenijo na olimpijskih igrah v Parizu zastopala doslej najštevilčnejša, kar 197-članska olimpijska odprava, ki šteje 90 športnikov in športnic.

Po dogovoru med predsednico Republike Slovenije Natašo Pirc Musar in predsednikom Vlade Republike Slovenije dr. Robertom Golobom bo predsednica Pirc Musar Republiko Slovenijo predstavljala na olimpijskih igrah, premier dr. Golob pa na paralimpijskih igrah. Premier dr. Golob se bo otvoritvenih slovesnosti ob letošnjih Olimpijskih igrah udeležil skupaj s partnerko Tino Gaber na posebno povabilo predsednika Francoske Republike Emmanuela Macrona in njegove soproge.

Četrtek, 25. julij
19.00
Predsednik vlade dr. Roberta Goloba se bo udeležil sprejema, ki ga gosti predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach s soprogo.
Lokacija: Palais/Pyramide du Louvre
Fototermin za uradne fotografe

Petek, 26. julij
12.15
Obisk predsednika vlade dr. Roberta Goloba v Slovenski hiši, kjer se bo srečal s predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije gospod Franjem Bobincem.
Lokacija: Parc La Villette/Pariz
Fototermin

sledi Ogled Slovenske hiše in delovno kosilo predsednika vlade dr. Roberta Goloba s predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije gospodom Franjem Bobincem.
Fototermin

Predvidoma 13.30 Izjave za medije
- predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije gospod Franjo Bobinac,
- predsednik vlade dr. Robert Golob
13.45 Ogled prihoda olimpijske bakle mimo Slovenske hiše.
terasa v prvem nadstropju Slovenske hiše

15.40 Udeležba predsednika vlade dr. Roberta Goloba na sprejemu pri predsedniku Francoske republike gospodu Emmanuelu Macronu.
Lokacija: park Elizejske palače
Fototermin za uradne fotografe

19.30 Predsednik vlade dr. Robert Golob si bo ogledal otvoritveno slovesnost olimpijskih iger

Sobota, 27. julij
9.00 Predsednik vlade dr. Robert Golob si bo ogledal rokometno tekmo med moškima reprezentancama Slovenije in Španije