Skoči do osrednje vsebine

Finančno načrtovanje projektov za novince v programu Obzorje Evropa

Kdaj do
Kje v veliki sejni sobi Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije, Masarykova 16, 1000 Ljubljana
Obzorje Evropa (angleško Horizon Europe) je okvirni program Evropske unije za raziskave in inovacije in bo aktiven v obdobju med leti 2021 do konca leta 2027.

Z namenom seznanitve s programom in predstavitve ustreznega umeščanja stroškov pri načrtovanju projektov ter razumevanja vsebine, bo v petek, 13. septembra 2024 izvedena celodnevna delavnica. Število udeležencev na delavnici je omejeno glede na prostorske kapacitete. Sodelovanje na delavnici je brezplačno, obvezna pa je predhodna prijava preko elektronske prijavnice na povezavi:

Predhodna prijava (kliknite na povezavo)

Delavnica je namenjena predvsem začetnikom, ki se s programom šele spoznavajo in se jim ob tem pri izvajanju projektov porajajo določena vprašanja. Dobrodošli pa so seveda tudi vsi tisti, ki šele razmišljajo o prijavi projektov v prihodnje in bi želeli izvedeti več o ustreznem finančnem načrtovanju projektov.

Dogodek je del projekta Krepitev podpornega okolja mreže nacionalnih kontaktnih točk za vključevanje v evropski raziskovalni prostor, ki ga sofinancira Evropska komisija iz načrta Next GenerationEU oziroma iz sredstev Načrta za okrevanje  in odpornost. Projekt izvaja Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije v okviru Direktorata za znanost.

Namen projekta je izboljšanje uspešnosti slovenskih prijaviteljev pri vključevanju v mednarodni prostor, predvsem v Evropski raziskovalni prostor, okrepitev internacionalizacije ter izboljšanje učinkovitosti in uspešnosti raziskovalno inovacijskega ekosistema v Sloveniji. Cilj projekta je okrepitev podpornega okolja že vzpostavljenih subjektov in mrež na nacionalni ravni in v mednarodnem prostoru.

Vljudno vabljeni, da se dogodka udeležite. 

Program dogodka (kliknite na povezavo)