Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport na Festivalu tretjega življenjskega obdobja

Kdaj do
Kje Cankarjev dom, Ljubljana
Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport bo tudi letos sodelovalo na Festivalu tretjega življenjskega obdobja (F3ŽO). Festival je od samega začetka posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami – ravno zato ves program poteka pod geslom Vsi smo ena generacija!

Program

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport se bo predstavilo z raznolikimi aktivnostmi in informacijami. Najdete nas v 1. preddverju Cankarjevega doma.

Športne aktivnosti

V ponedeljek, 30. septembra, ob 9.30  bo v predavalnici M4 potekala delavnica z Z gibanjem ohranimo neodvisnost.

V sredo, 2. oktobra, ob 13. uri pa bo potekala okrogla miza Šport in starejši

Na razstavnem prostoru ministrstva bomo v sodelovanju z Olimpijskim komiteje Slovenije – Združenjem športnih zvez ves čas trajanja sejma ponujali brezplačne meritve telesnih zmogljivosti in individualni posvet s strokovnjakom.

Vas zanima moč nog in moč vašega telesa? Kakšno je vaše ravnotežje in koordinacija? Ustavite se za 15 minut, opravite brezplačne meritve in se posvetujte s strokovnjakom. Odlična priložnost da izveste kako skrbeti za svoje telesno in duševno zdravje ter si zagotovite kvalitetno življenje. Bodite aktivni. Telesna dejavnost se obrestuje.

Predavanje na temo turizma

V ponedeljek, 30. septembra, ob 13. uri bo na Medgeneracijskem odru v 2. preddverju potekalo predavanje z naslovom Turistična doživetja za 3. življenjsko obdobje. 

Na razstavnem prostoru ministrstva pa bo Slovenska turistična organizacija delila informacije in promocijski material o možnostih za aktivno preživljanje časa starejših v naravi, na kolesarskih in pohodniških poteh po celotni Sloveniji.

Evropski potrošniški center Slovenija

V torek, 1. oktobra od 9. do 18. ure se bo predstavil Evropski potrošniški center (EPC) Slovenija, ki bo na voljo tudi za svetovanje glede potrošniških pravic. EPC vse dni v letu potrošnikom ponuja brezplačne storitve. Na festivalu bodo obiskovalce spomnili na pravice, ki jih imajo kot prebivalci Evropske unije in potrošniki na notranjem trgu, ter jim svetovali, kako jih lahko uveljavljajo. Posebej bodo izpostavili pomoč EPC Slovenija v primeru težav pri čezmejnih (spletnih) nakupih, najemih vozil, potovanjih in različnih prevozih. 

Rokodelstvo in rokodelske delavnice

Na razstavnem prostoru ministrstva bo potekala predstavitev rokodelk in rokodelcev iz različnih društev upokojencev. Prikazali bodo izdelovanje rokodelskih izdelkov iz različnih rokodelskih panog. Na ogled bo tudi razstava rokodelskih izdelkov iz posameznih društev upokojencev.

Vsak dan festivala med 9:30 in 12. uro ter med 14. in 17. uro bosta izvedeni dve rokodelski delavnici.

Več o festivalu