Skoči do osrednje vsebine

Napredni materiali (v medicini): Od raziskav do družbenih inovacij

Kdaj do
Kje Podjetniški inkubator Podbreznik, Podbreznik 15, 8000 Novo mesto
Inštitut Rudolfovo - Center za raziskave materialov in Razvojni center Novo mesto organizirata dogodek, ki bo osvetlil eno najnaprednejših področij sodobne znanosti in tehnologije – uporabo naprednih materialov v medicini.

Na posvetu bodo predstavili ključne raziskave, ki se osredotočajo na odkrivanje lastnosti, obnašanja in delovanja materialov z izjemnim potencialom za preoblikovanje medicinskih praks. Poseben poudarek bo namenjen praktičnim primerom, ki prikazujejo, kako raziskave že prispevajo k napredku v medicini in kako uspešno prenašati znanje iz laboratorijev v industrijsko prakso. Prav tako bodo predstavili svoje vizionarske načrte za prihodnost, vključno z novimi področji, kjer lahko njihovi materiali in tehnologije še dodatno vplivajo na napredek. Kljub zapletenosti poti od ideje do komercializacije, so njihove tehnologije rezultat prebojnih znanstvenih odkritij in napredne inženirske inovacije.

Dogodek ponuja tudi priložnost za vpogled v možnosti, ki jih napredni materiali odpirajo za zagonska podjetja. Predstavili bodo primer dobre prakse podjetja, ki že uspešno deluje na tem področju in prinaša inovativne rešitve na trg.

Vljudno vabljeni, da se jim na dogodku pridružite in skupaj odkrivate, kako lahko napredni materiali preoblikujejo prihodnost medicine ter hkrati prinesejo gospodarske in družbene koristi. Posvet bo potekal v angleškem jeziku. 

Obeta se zanimiva in živahna razprava, ki je ne gre zamuditi, obljubljajo organizatorji!

Udeležba: Raziskovalke in raziskovalci, splošna in zainteresirana javnost, inovatorji, predstavniki gospodarstva in industrije, vabljeni gostje, študentke in študenti ter podiplomski študenti, zagonska podjetja.

Več informacij je na voljo na spletnih straneh organizatorja dogodka.