Skoči do osrednje vsebine

Pogovori stroke: »Načrtovanje naselij prihodnosti: Urbanistična zasnova v dobi podnebnih sprememb«

Kdaj do
Kje Ministrstvo za naravne vire in prostor, Dunajska cesta 48, Ljubljana (kletna sejna soba)
Ministrstvo za naravne vire in prostor, Direktorat za prostor in graditev, vabi na drugo strokovno srečanje v okviru mesečnih »Pogovorov stroke«, tokrat s temo »Načrtovanje naselij prihodnosti: Urbanistična zasnova v dobi podnebnih sprememb«.

Podnebne spremembe zahtevajo takojšnje spremembe v načrtovanju in urejanju naselij, če želimo ohraniti in izboljšati kakovost bivalnega okolja ter zagotoviti večjo odpornost naselij.

Na dogodku bodo strokovnjaki in predstavniki ministrstva izmenjali poglede o pristopih urbanističnega načrtovanja in oblikovanja naselij ter o vlogi, vsebini in možnih spremembah ter dopolnitvah urbanistične zasnove, še posebej z vidika prilagajanja podnebnim spremembam. Obravnavana bodo tudi druga ključna urbanistična orodja za prilagajanje naselij tem spremembam in vloga usklajevanja različnih področij in ciljev za doseganje zdravih, kakovostnih in urejenih naselij, odpornih na podnebne vplive.

Uvodna razmišljanje in iztočnice za razpravo bodo podali vabljeni gostje omizja Barbara Mušič (Urbanistični inštitut), doc. Darja Matjašec (Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani), asist. Nejc Florjanc (Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani), mag. Tomaž Miklavčič (Ministrstvo za naravne vire in prostor), red. prof. dr. Alenka Fikfak (Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani) in prof. Mihael Dešman (Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani).

Prijave na 2. strokovno srečanje "Pogovori stroke: "Načrtovanje naselij prihodnosti: Urbanistična zasnova v dobi podnebnih sprememb" zbiramo do vključno 2. oktobra 2024.