Skoči do osrednje vsebine

Festival znanosti in inovativnosti - UNI.MINDS

Kdaj do
Kje Različne lokacije: Ljubljana, Koper, Maribor
UNI.MINDS je največji slovenski festival, za grajenje inovacijske skupnosti in partnerstev med akademskim okoljem in gospodarstvom. Povezuje raziskovalce, študente in podjetja ter odločevalce, ki si prizadevajo za ustvarjanje prebojnih inovacij in trajnostnih rešitev.

Letos se bo Festival znanosti in inovativnosti - UNI.MINDS odvijal med 14. in 22. oktobrom 2024, z dogodki po celotni Sloveniji.

Otvoritev festivala bo 14. oktobra 2024, na Fakulteti za upravo, Univerze v Ljubljani in bo namenjena spodbujanju družbenega učinka znanstvenih raziskav na področju humanistike, umetnosti in družboslovja (HUD) z interaktivno delavnico, ki jo bo vodila Jessica Meijer. Udeleženci si bodo lahko ogledali tudi Vedenjski laboratorij na Ekonomski fakulteti, Univerze v Ljubljani.

Naslednji dan, 15. oktobra 2024, bo na programu obisk podjetij Hidria in Oljarne Lisjak v Kopru. Med ogledom Hidrie se bodo udeleženci seznanili z njihovimi trajnostnimi rešitvami za avtomobilsko in industrijsko tehnologijo, medtem ko jih bo v Oljarni Lisjak čakala degustacija oljčnega olja ter predstavitev njihove bogate družinske tradicije.

V sredo, 16. oktobra 2024, bo v Ljubljani, na Nacionalnem inštitutu za biologijo (NIB), potekal Biotehnološki vrh, ki bo ponudil vpogled v najnovejše dosežke in trende v svetu biotehnologije. Dogodek vključuje voden ogled laboratorijev NIB in Lekov dan za raziskovalce s predstavitvami raziskovalnih dosežkov Lekovih akademskih in raziskovalnih partnerjev.

17. oktobra 2024 bo ponovno sledil terenski obisk, tokrat v Maribor in ogled Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo ter podjetja Marles, kjer bodo predstavljene trajnostne gradbene rešitve na primerih njihovih naprednih lesenih montažnih objektov.

Zaključek festivala bo 22. oktobra 2024 na Fakulteti za arhitekturo, Univerze v Ljubljani s slavnostno podelitvijo Rektorjeve nagrade za najboljše inovacije univerze.

Na dogodke festivala UNI.MINDS se lahko prijavite na povezavi.

Med soorganizatoriji UNI.MINDS so poleg Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije tudi pisarna za prenos znanja Univerze v Ljubljani, Služba za prenos znanja in tehnologij Univerze v Mariboru in Center za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem ter agencija SPIRIT Slovenija.

Pridružite se dogodkov UNI.MINDS in #inovirajmoskupaj!

Udeležba: splošna in zainteresirana javnost, raziskovalke in raziskovalci, študentke in študenti ter podiplomski študenti, predstavniki gospodarstva in industrije, predstavniki vladnih institucij.