Skoči do osrednje vsebine

Jesenska šola raziskovanja Univerze v Mariboru

Kdaj do
Kje Fakulteta za strojništvo, Univerza v Mariboru
Fakulteta za strojništvo Univerze v Mariboru se zaveda pomena spodbujanja mladih za zanimanje za tehniške poklice. Eden ključnih ciljev naših izobraževalnih aktivnosti je mlade navdušiti za poklic inženirja.

Na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru se zavedajo pomena spodbujanja mladih za zanimanje za tehniške poklice (angleško Science, Technology, Engineering and Mathematics - STEM). Eden ključnih ciljev njihovih izobraževalnih aktivnosti je mlade navdušiti za poklic inženirja.

Osnovnošolskim učencem omogočajo prve korake v svet inženirskih ved, znanja in spretnosti ter jih navdušujejo za tehniške poklice.

Na Jesenski šoli raziskovanja bodo gostili 70 osnovnošolcev. Ponudili bodo štiri delavnice, ki segajo od proizvodnega strojništva, robotike, recikliranja plastik in tekstilij ter temeljnih matematičnih in fizikalnih znanj, ki jih inženirji potrebujejo pri svojem delu. Delavnice ne ponujajo le vpogleda v tehniške vede, temveč tudi pripravo na nadaljnji študij, praktične izkušnje in dodatne veščine.

Dogodek poteka v okviru Meseca znanosti 2024 in je primarno namenjen osnovnošolskim učenkam in učencem.