Skoči do osrednje vsebine

Minister za javno upravo mag. Franc Props na OECD Globalnem forumu o zaupanju in demokraciji

Kdaj do
Kje Milano, Italija, Avditorij Testori
Minister za javno upravo mag. Franc Props se bo udeležil OECD Globalnega foruma z naslovom Gradnja zaupanja in krepitev demokracije.

Dogodek bo v vsebinsko bogati razpravi združil vodilne predstavnike vlad in strokovnjake iz držav članic OECD. Rdeča nit pogovorov bo tekla o različnih izzivih sodobnih demokracij v času globalnih izzivov, kot so digitalizacija, boj proti širjenju dezinformacij in zeleni prehod.

Minister mag. Franc Props bo aktivno sodeloval na panelu o zaupanju in odpornosti naših demokracij.

Zaupanje v javne institucije predstavlja eno ključnih političnih prioritet vlade dr. Roberta Goloba, zato je Slovenija v lanskem letu pristopila k OECD raziskavi, ki velja za eno najcelovitejših mednarodnih raziskav povezave med demokratičnim upravljanjem in zaupanjem javnosti.

Razprave na panelih bodo odprle tudi vprašanja izboljšav na področju pravne države, zadovoljstva državljanov z javnimi storitvami ter o njihovem aktivnem vključevanju v zeleni prehod, ki skupaj s trajnostnim načinom življenja predstavlja pomembno temo tako na lokalni kot globalni ravni.

Forum v Milanu bo posebno pozornost namenil tudi pogovorom o upravljanju z umetno inteligenco, novih oblikah sodelovanja državljanov pri demokratičnih procesih, boju proti dezinformacijam ter razvoju javnih upravnih storitev, osredotočenih na uporabnika.