Skoči do osrednje vsebine

Seja pogajalske komisija

Kdaj
Kje Velika sejna soba Vlade RS, Gregorčičeva ulica 27, Ljubljana
Na seji pogajalske komisije se bodo sestale vladna pogajalska skupina in pogajalski skupini reprezentativnih sindikatov javnega sektorja.

Dnevni red seje

1. Obravnava Kolektivne pogodbe za javni sektor in Uredbe o delovni uspešnosti iz naslova blaga in storitev na trgu.

Predvideno je, da bodo vlada in sindikati javnega sektorja na seji podpisali tudi Dogovor v zvezi z Zakonom o skupnih temeljih sistema plač v javnem sektorju (ZSTSPJS), ki sta ga obe strani parafirali v ponedeljek, 14. oktobra 2024.

Dogovor med drugim določa, da Vlada Republike Slovenije (vlada) in reprezentativni sindikati javnega sektorja soglašajo, da bo v primeru, če do 15. novembra 2024 ne bo sklenjena Kolektivna pogodba za javni sektor in kolektivne pogodbe dejavnosti, s katerimi se uvrščajo v plačne razrede delovna mesta najmanj štirih plačnih skupin, bo vlada najkasneje do 22. novembra 2024 po nujnem postopku predlagala prenehanje veljavnosti ZSTSPJS in uporabo pravnih podlag, ki urejajo sistem plač v javnem sektorju, ki so veljale na dan pred uveljavitvijo ZSTSPJS, razen v primeru, da bo doseženo soglasje med socialnimi partnerji o odložitvi začetka uporabe ZSTSPJS.