Skoči do osrednje vsebine

MINT & občanska znanost vznemirja

Kdaj do
Kje Različne lokacije po Ljubljani, vključno z enotami Mestne knjižnice Ljubljana
V okviru Meseca znanosti 2024 vas vabimo na sklop dogodkov, posvečenih povezovanju znanosti, inovacij in tehnologije z vsakdanjim življenjem. MINT (matematika, informatika, naravoslovje in tehnika) ter občanska znanost sta ključni področji, ki spodbujata kreativnost in aktivno sodelovanje javnosti pri znanstvenih raziskavah.

Na dogodkih boste lahko odkrivali, kako lahko vsak posameznik prispeva k znanstvenim dognanjem, sodeluje v raziskovalnih projektih in se uči skozi prakso. Predavanja, delavnice in interaktivne dejavnosti so zasnovane tako, da so dostopne širši javnosti in zanimive tako za začetnike kot za tiste, ki že imajo izkušnje na teh področjih.

Dogodki se bodo osredotočali na vlogo MINT-znanosti pri reševanju izzivov sodobne družbe ter na to, kako lahko s pomočjo občanske znanosti vplivamo na boljše razumevanje narave, tehnologije in našega planeta. Posebna pozornost bo namenjena vključevanju mladih v znanstvene dejavnosti, spodbujanju kritičnega razmišljanja in iskanju inovativnih rešitev.

Dogodki so primerni za vse starostne skupine, potekali pa bodo na različnih lokacijah, predvsem v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana. Vabljeni, da se udeležite in odkrijete, kako lahko znanost in tehnologija postaneta del vašega vsakdana ter pripomoreta k pozitivnim spremembam v družbi.

Za več informacij o posameznih dogodkih obiščite spletno stran Mestne knjižnice Ljubljana: MINT & znanost vznemirja.