Skoči do osrednje vsebine

Minister Zajc se je srečal s predstavniki GZS

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Minister za okolje in prostor Simon Zajc se je danes srečal s predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), da bi se podrobneje seznanil o morebitnih težavah z ravnanjem z nevarnimi odpadki, ki utegnejo nastati po ustavitvi obratovanje družbe za zbiranje odpadkov Kemis.

Na sestanku so predstavniki Zbornice komunalnega gospodarstva, Združenja kemijske industrije in Službe za varstvo okolja ministru predstavili širšo problematiko zaradi zaustavitve obratovanja Kemisa in neodvoza nevarnih odpadkov iz podjetij, kjer ti odpadki nastajajo. Minister Zajc, ki se zaveda morebitnih težav zaradi ustavitve obratovanja Kemisa, je udeležence sestanka seznanil z naslednjimi koraki za rešitev nastalih razmer. V ponedeljek se bo tako minister sestal s pooblaščenimi organizacijami, ki imajo dovoljenja  za zbiranje odpadkov, s katerimi razpolaga tudi Kemis.  Spregovorili bodo o tem kakšne so zmožnosti za prevzemanje takšnih odpadkov.

Po ponedeljkovem sestanku bodo predstavniki GZS obveščeni o izidu sestanka. Minister je obljubil tudi redno sodelovanje Ministrstva za okolje in prostor (MOP) z GZS v zvezi z nastalo situacijo.