Skoči do osrednje vsebine

42. redna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja in sprejela osnutek prednostnih nalog predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije v drugi polovici leta 2021.

Izjava ministra za javno upravo Rudija Medveda po seji vlade. | Avtor: Tamino Petelinšek, STA

1 / 2

Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja, s katero bo zagotovljeno bolj učinkovito pravno varstvo zoper kršitve v postopkih javnega naročanja, zlasti ko gre za večje projekte, ter okrepljena neodvisnost in strokovnost Državne revizijske komisije (DKOM) za revizijo postopkov oddaje javnih naročil. Cilj predlaganega zakona je tudi ureditev sodnega varstva zoper odločitve DKOM.

Vlada je sprejela osnutek prednostnih nalog predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije v drugi polovici leta 2021, v katerem je v ospredje postavljena skrb za varno, trajnostno naravnano in na vladavini prava temelječo Evropsko unijo. Z osnutkom bo v nadaljevanju seznanjen tudi Državni zbor Republike Slovenije.

Izjava po seji

Izjava ministra za javno upravo Rudija Medveda in državnega sekretarja v Kabinetu predsednika vlade Igorja Mallyja po seji vlade.