Skoči do osrednje vsebine

Projekt preoblikovanja obstoječih mrež institucionalnega varstva

Na Javnem razpisu za preoblikovanje obstoječih mrež ter vstop novih izvajalcev za nudenje skupnostnih storitev in programov za starejše so bile uspešne prijave treh upravičencev, in sicer: Dom Danice Vogrinec Maribor, Dom Petra Uzarja Tržič ter Obalni dom upokojencev Koper. Projekt se financira iz sredstev Evropskega socialnega sklada ter sredstev Republike Slovenije.

V okviru projekta »Preoblikovanje obstoječih mrež ter vstop novih izvajalcev za nudenje skupnostnih storitev in programov za starejše« se od decembra 2019 izvajajo projekti Skupaj za starejše v Mestni občini Koper, Usmerjena integrirana oskrba DOMA (UIOD) (Maribor) in Implementacija modela integrirane oskrbe starejših v skupnosti, razvoj novih storitev, krepitev preventive ter zagotavljanje kontinuitete obravnave v javni mreži občine Tržič in »Preoblikovanje obstoječih mrež ter vstop novih izvajalcev za nudenje skupnostnih storitev in programov za starejše v Kohezijski regiji Vzhodna Slovenija«, v okviru katerega se od maja 2020 izvajata Projekt DOM – DOMA (Poljčane) in Sodobna oskrba starejši (SOS) (Ptuj).

Namen projekta je razviti, preizkusiti in implementirati nova orodja, nove storitve ter doseči integracijo storitev in izvajalcev storitev, s ciljem zagotavljanja usmerjene integrirane oskrbe. Namen je tudi vzpostaviti povezavo med sistemi zdravstva in socialnega varstva in s tem doseči kakovostno in varno kontinuirano obravnavo posameznika.

Projekt se financira iz sredstev Evropskega socialnega sklada ter sredstev Republike Slovenije.