Skoči do osrednje vsebine

Srečanje državnega sekretarja Marna z delegacijo Poslanske skupine prijateljstva z Republiko Slovenijo v Narodni skupščini Republike Srbije

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar Matej Marn je na pogovor sprejel delegacijo Poslanske skupine prijateljstva z Republiko Slovenijo v Narodni skupščini Republike Srbije pod vodstvom predsednika skupine Milije Miletića.

Sogovornika sta izrazila zadovoljstvo nad dobrimi dvostranskimi odnosi in potrdila interes za nadaljnjo poglobitev sodelovanja, k čemur prispeva tudi intenzivno medparlamentarno sodelovanje in visoka dinamika političnih stikov med državama. Poudarjene so bile priprave na V. skupno srečanje vlad v Novem Sadu, 17.12.2019 ter uradni obisk slovenskega zunanjega ministra dr. Cerarja v Beogradu 2. in 3.12.2019. Sogovornika sta pozitivno ocenila tudi intenzivno in razvejano gospodarsko sodelovanje med državama.

Državni sekretar Marn je poudaril, da bo Slovenija še naprej podpirala Srbijo v njenem napredku v procesu približevanja EU, tudi z neposrednimi aktivnostmi in angažmajem slovenskih strokovnjakov. Sogovornika je obvestil, da je zunanji minister dr. Cerar sopodpisnik skupnega pisma 15 zunanjih ministrov držav članic EU, v katerem je izražena podpora nadaljevanju širitvenega procesa, s ciljem polnopravnega članstva držav regije v EU.

1 / 3