Skoči do osrednje vsebine

Čim mirnejši vstop v novo leto želimo vsem policistkam in policistom, ki bodo najdaljšo noč v letu preživeli v službi

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta danes, 31. decembra 2019, dopoldne na Policijski postaji Kočevje sprejela predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
Predsednik republike, notranji minister, generalna direktorica policije in načelnica Slovenske vojske se pogovarjajo s policisti
1 / 3

S policistkami in policisti so se pogovorili o varnostni situaciji na tem območju, se jim zahvalili za vsakodnevno skrb za varnost prebivalk in prebivalcev ter za njihovo učinkovito delo in predanost pri varovanju zunanje schengenske meje. Pri tem jim pomagajo tudi predstavniki Slovenske vojske, zato sta se srečanja udeležili tudi državna sekretarka v obrambnem ministrstvu mag. Nataša Dolenc in načelnica generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc.

Minister in generalna direktorica policije bosta danes, kot je to že tradicionalno na silvestrovo, obiskala še nekaj drugih policijskih enot po državi. Policistkam in policistom policijskih uprav Maribor in Ljubljana, ki bodo najdaljšo noč v letu preživeli v službi, bosta zaželela čim mirnejši vstop v novo leto.