Skoči do osrednje vsebine

Udeležba ministra dr. Cerarja na Business-To-Diplomacy dogodku Elanov smučarski dan

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Danes je v soorganizaciji Ministrstva za zunanje zadeve in podjetja Elan v Kranjski Gori potekal gospodarsko-promocijski dogodek Elanov smučarski dan. Zbrane je na Business-To-Diplomacy dogodku, namenjen tujim diplomatom akreditiranim v Sloveniji, nagovoril Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar.
Nagovor ministra dr. Cerarja na dogodku  Elanov smučarski dan

Nagovor ministra dr. Cerarja na dogodku Elanov smučarski dan

1 / 4

˝Zahvaljujoč Elanu Slovenija zavzema pomembno mesto v zgodovini smučanja in razvoja smučarske opreme,˝ je poudaril minister dr. Cerar in dodal, da je Elan spoštovana blagovna znamka, ki s svojo tehnologijo in inovacijami postavlja trende za prihodnost.

Več o samem podjetju Elan je zbranim predstavil mag. Leon Korošec, direktor zimske divizije v podjetju Elan. V predstavitvi podjetja je bila posebna pozornost namenjena najnovejši Elanovi zimski kolekciji izdelkov, inovativnosti podjetja ter športu kot življenjskemu slogu. Predstavljene so bile Elanove smuči, med njimi tudi zložljive smuči Elan, ki so namenjene gorskim enotam vojske. V nadaljevanju dogodka so imeli veleposlaniki priložnost smuči preizkusiti na bližnjem smučišču.

Podjetje Elan je oblikovalo številne izdelke, ki so s tehnologijo, obliko in tehničnimi lastnostmi spreminjali zgodovino alpskega smučanja. Poleg smučarske opreme Elan proizvaja tudi vodna plovila, telovadno opremo in vetrnice za vetrne elektrarne.

Zaključni del obiska je bil namenjen mreženju in neformalnim pogovorom.

Dogodka Elanov smučarski dan se je udeležilo več tujih diplomatov – veleposlanikov in ekonomskih svetovalcev, akreditiranih v Republiki Sloveniji.