Skoči do osrednje vsebine

Ministrica dr. Angelika Mlinar na obisku EU projektov v Trbovljah

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
Ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo dr. Angelika Mlinar je skupaj z ministrom za kulturo Zoranom Pozničem in državnim sekretarjem Alešem Bucikom v Trbovljah obiskala projekte, ki se izvajajo s pomočjo evropskih kohezijskih sredstev.
minister, ministrica, državni sekretar
1 / 4

Ministra in državni sekretar so obiskali prostore centra RUK Trbovlje, mreže centrov raziskovalnih umetnosti in kulture, ki predstavlja presečišče umetnosti, znanosti in tehnologije. Center je podprt s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj. Dr. Maša Jazbec, vodja raziskovalnega laboratorija DDTlab, je predstavila interdisciplinarni trikotnik, kjer razvijajo inovativne produkte in storitve za humano tehnologijo prihodnosti, ter izkušnje iz tujine, predvsem iz Japonske ter avstrijskega Linza, kjer domuje tudi Ars Electronica, največja in najpomembnejša svetovna platforma za medijsko umetnost.

Dr. Angelika Mlinar, Zoran Poznič in Aleš Bucik so obiskali tudi podjetniški pospeševalnik Katapult, ki je s projektom SIO-KATAPULT 2020-22 uspešno kandidiral za evropska sredstva na javnem razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za izvedbo podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v Republiki Sloveniji 2020-2022. Spoznali so inovativno delovanje partnerskih podjetij in spregovorili o evropski kohezijski politiki v prihodnji finančni perspektivi 2021-2027 ter o možnostih koriščenja drugih razvojnih virov poleg kohezijskih. Dotaknili so se priložnosti povezovanja naravoslovnih in družboslovnih ved na področjih, kot so informacijsko-komunikacijske tehnologije, humanizacija tehnologije, virtualna in razširjena resničnost, robotika, biotehnologija in nanotehnologija. Delovni obisk so zaključili z ogledom virtualnega muzeja rudarstva, podprtega z evropskimi sredstvi v okviru Programa sodelovanja Interreg Slovenija-Hrvaška 2014-2020.