Skoči do osrednje vsebine

Minister Aleš Hojs prevzel posle

Danes, 14. marca 2020, je potekala primopredaja poslov med dosedanjim ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem in novim ministrom Alešem Hojsem. Na dopoldanskem sestanku sta pregledala in podpisala primopredajni zapisnik in nato podala izjavi za javnost.
Minister Aleš Hojs in Boštjan Poklukar ob podpisu primopredajnega zapisnika

Minister Aleš Hojs in Boštjan Poklukar ob podpisu primopredajnega zapisnika

Boštjan Poklukar je povzel bistvene dosežke svojega mandata, ki so ga najbolj zaznamovale nezakonite migracije. Izpostavil je boljši materialni status policistov in poudaril, da smo s stavkovnim sporazumom izboljšali plače. Spomnil je na številne nabave različne opreme, vozil in policijskega helikopterja. Aktivna politika zaposlovanja v policiji je bila uspešna, saj smo ob koncu leta beležili večji priliv kot odliv zaposlenih. Dotaknil se je tudi novega koronavirusa in sprejetih ukrepov na meji med Slovenijo in Italijo: »To so ukrepi, ki so trdi in neizprosni, a so njuni, saj je zdravje ljudi danes na prvem mestu,« je dejal Poklukar.

Novi minister za notranje zadeve Aleš Hojs se zaveda velike odgovornosti, ki jo danes prevzema, predvsem v luči razmer v državi zaradi širjenja novega koronavirusa: »Naša domovina še nikoli od osamosvojitve ni bila v tako težkih in kritičnih časih, vendar verjamem, da bomo v aktualni vladi uspeli tudi ta velik izziv v naslednji mesecih ukrotiti.« Pozval je državljane, da strogo in iskreno upoštevajo navodila, ki jih bo dala slovenska vlada: »Zadeva je resna, stvari so kritične, a verjamem, da bomo tako kot v letih 1990-91 zmogli in tudi tokrat ta napad ubranili,« je poudaril Hojs.