Skoči do osrednje vsebine

Minister Vrtovec ob podpisu soglasja k znižanju pristaniških pristojbin: V težkih časih moramo zagotoviti konkurenčnost Luke Koper

Minister Jernej Vrtovec in državni sekretar Aleš Mihelič sta bila na delovnem obisku na Upravi za pomorstvo ter v Luki Koper, kjer sta se seznanila z aktualnimi razvojnimi načrti in investicijskimi projekti, ki so potrebni za uspešen razvoj pristanišča.

Minister Jernej Vrtovec v Luki Koper | Avtor: MZI

Minister je po koncu obiska Luke Koper sporočil, da je zjutraj podpisal soglasje k znižanju pristaniških pristojbin za 50 % do 30. septembra 2020. »V teh težkih časih bomo z znižanjem pristaniških pristojbin priskočili na pomoč ladjarjem, da obdržimo ladijske linije ter zagotovimo konkurenčnost Luke Koper. Če bo uprava Luke Koper zaradi epidemije predlagala, da to znižanje podaljšamo, potem bomo na ministrstvu o tem razmislili in nato realizirali,« je ob tem dejal minister Vrtovec.

Pomembnosti konkurenčnosti pristanišča se minister Vrtovec še posebej zaveda. »Luka Koper je okno Slovenije v svet. Ne samo za Slovenijo, temveč tudi za zaledne države je Luka Koper pomembno pristanišče. In kot tako se mora razvijati in krepiti ter zlasti mora biti konkurenčno. Prav zaradi tega zavedanja sem tudi danes podpisal soglasje k znižanju pristaniških pristojbin,« je še dejal minister za infrastrukturo.

Minister Vrtovec se je v družbi državnega sekretarja Miheliča sestal tudi z direktorjem Uprave za pomorstvo Jadranom Klinecom ter se med drugim seznanil z aktualnimi ukrepi in aktivnostmi v času epidemije.