Skoči do osrednje vsebine

Salmonela v mesnem pripravku

UVHVVR je v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov odvzela tudi vzorce različnih mesnih pripravkov proizvedenih v mesnicah (na mestu uradnega vzorčenja).

V 4 vzorcih je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella Infantis (Salmonella enterica supsp.Enterica, serovar Infantis), ki jo z ustrezno termično obdelavo uničimo in živilo tako ne predstavlja tveganja za zdravje ljudi.  Živila sicer ne izpolnjujejo predpisanega kriterija-odsotnost  salmonele v živilu. Vsem spodaj navedenim živilom je rok uporabe sicer že pretekel, informacijo  o neskladnih rezultatih objavljamo za primer morebitnega zamrzovanja s strani potrošnikov.  

 

Podatki o živilu:

1.Piščančja krila v marinadi

Proizvajalec: Spar Vir, Virska c.21,1233 Dob pri Domžalah

Datum proizvodnje: 23.4.2020

 

2.Piščančji ražnjiči

Proizvajalec: Mercator HM, Kidričeva ul.43 b, Škofja loka

SerijaL7: 20.4.2020 (datum proizvodnje)

 

3.Piščančja nabodala

Proizvajalec: Mesnica in delikatesa Marinček, Peričeva ul.13, Ljubljana

Serija:21042020 (datum proizvodnje)

 

4.Marinirana piščančja krila

Proizvajalec: Mesarstvo Robi, Vodnikova c.232, Ljubljana

Serija: 20.04.2020 (datum proizvodnje)

 

Potrošnikom svetujemo, da živila ne zaužijejo in ga zavržejo oz.vrnejo na mesto nakupa.