Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar ob robu BSF tudi s poljskim zunanjim ministrom

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Ob robu 15. Blejskega strateškega foruma se je minister dr. Anže Logar ločeno sestal z novim zunanjim ministrom Poljske Zbigniewom Raujem. Ministra sta se zavzela za nadaljevanje krepitve sodelovanja med Slovenijo in Poljsko, tako na dvostranski ravni kot v regionalnih in nadregionalnih pobudah. Državi sta partnerki v EU in zaveznici v NATU ter delita mnoge poglede in stališča do pomembnih mednarodnih vprašanj.
portret ministrov, v ozadju Blejski grad

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar z zunanjim ministrom Poljske Zbigniewom Raujem | Avtor: STA

1 / 2

Osrednja tema pogovora je bilo sodelovanje na področju izgradnje strateške infrastrukture v Srednji Evropi. Minister dr. Logar je izpostavil, da je Slovenija zainteresirana predvsem za krepitev digitalne in prometne povezljivosti s preostalo regijo, zaradi česar namerava okrepiti svoje sodelovanje v pobudi Tri morja.

Ministra sta govorila tudi o aktualnih zunanjepolitičnih temah s poudarkom na trenutnih razmerah v Belorusiji in možnih odzivih EU nanje.

V pogovoru sta ministra izrazila podporo širitvenemu procesu Evropske unije na Zahodni Balkan. Ob tem se je minister dr. Logar zahvalil poljskemu kolegu za dobro sodelovanje v okviru priprav reforme širitvene metodologije Evropske unije in tudi za siceršnjo aktivno vlogo Poljske na področju širitvenega procesa.

Minister dr. Logar je ob robu foruma na vljudnostnem srečanju sprejel tudi namestnika pomočnika državnega sekretarja ZDA, pristojnega za Srednjo Evropo in vprašanja holokavsta Matthewa Boysa.