Skoči do osrednje vsebine

Razstava slik Billya Mehleta

V avli Ministrstva za obrambo so na ogled slike Billya Mehleta v akrilni tehniki.

Billy Mehle izhaja iz slikarske družine, kjer je spoznal osnove slikanja. Slikarko znanje je nadgrajeval in dopolnjeval na različnih slikarskih delavnicah in kolonijah po vsej sloveniji. Ustvarja v različnih slikarskih tehnikah. Izpod njegovih čopičev in lopatic, kjer kombinira različne tehnike slikanja nastajajo čudoviti akrili, aquareli, pasteli, olja in platna. Tuja mu nista niti oglje in svinčnik.

Rad upodablja različna telesa in ujete trenutke iz narave, najrajši pa se poigrava s svetlobo in sencami. Svoja dela je na prvi samostojni razstavi predstavil javnosti leta 1996. Od takrat je razstavljal na samostojnih in skupinskih razstav po Sloveniji in za svoje ustvarjanje prejel nekaj priznanj.

Svoje slikarske razstave občasno popestri z lastnimi pesmimi. Prve verze je napisal že v osnovni šoli. Načrtuje tudi izdajo pesniške zbirke. Mehletovo pestro življenje je vplivalo na njegovo pesniško in slikarsko izražanje, ki jih je naslikal ali zapisal v pesem.

Vojaško kariero je pričel na območnem štabu TO v Škofji Loki, najprej kot vojak v vojni za Slovenijo, nato kot pripadnik stalne sestave. Leta 1992 je napredoval v poveljnika oddelka v Učnem centru v Kranju. Služboval je tudi v Oddelku za pridobivanje kadra, pred tem in tudi kasneje je bil pripadnik gorske enote na Bohinjski beli, nato kot vodni podčastnik v 670. LOGP, od leta 2016 pa je pripadnik GŠSV.

V letu 2018 je postal tudi aktivni član slikarskega društva Lila iz Litije, kjer v zavetju ateljeja ustvarja še naprej. Tako je nastala tudi tematska razstava z naslovom »Sledi moje duše«, ki je na ogled v avli ministrstva.

Slika Billya Mehleta - akril, ženski akt

Slika Billya Mehleta - akril, ženski akt | Avtor: MORS