Skoči do osrednje vsebine

Kulturna ploščad Metelkova

Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti je z vodjo kabineta dr. Bredo Mulec na ministrstvu sprejel direktorja Narodnega muzeja Slovenije dr. Pavla Carja, vršilca dolžnosti direktorja Javne agencije za knjigo Sebastjana Eržena, direktorico Slovenske kinoteke Ženjo Leiler Kos, direktorico Slovenskega etnografskega muzeja Natalijo Polenec ter vršilca dolžnosti direktorja Moderne galerije dr. Roberta Simoniška.
Sestanek na MK

Sestanek o kulturni ploščadi Metelkova | Avtor: MK

1 / 2

Sestanek je potekal na pobudo nacionalnih institucij, ki delujejo na Metelkovi ulici v Ljubljani, saj kulturna ploščad Metelkova omogoča, da institucije s področja kulture z medsebojnim sodelovanjem soustvarjajo in sooblikujejo javni prostor. Odprto prizorišče na Metelkovi je že lansko poletje v luči epidemije združilo producentke in producente v kulturi iz vse Slovenije v kampanji #Mi smo odprti za kulturo, ki jo je podprlo tudi naše ministrstvo.

Minister dr. Vasko Simoniti je pozdravil sodelovanje kulturnih institucij in njihova prizadevanja za kakovostno oživljanje javnega prostora. Ministrstvo se zaveda potenciala kulturne ploščadi, dobro poznana je tudi muzejska četrt na Dunaju. V skladu z zmožnostmi bo ministrstvo za kulturo iskalo dolgotrajnejše tehnične rešitve za možnosti programskih poživitev osrednjega dela ploščadi.