Skoči do osrednje vsebine

10. obletnica praktičnih in štabnih vaj EU MODEX

Letos praznujemo 10. obletnico praktičnih in štabnih vaj v okviru mehanizma Unije na področju Civilne zaščite.
Slika je simbolična.

Logotip Civilne zaščite Evropske unije.

Pred 10 leti je bil v okviru mehanizma Unije na področju civilne zaščite ustanovljen program usposabljanj EU MODEX, v okviru katerega potekajo štabne in praktične vaje. Vaj EU MODEX se je udeležilo tudi veliko število slovenskih pripadnikov sistema zaščite, reševanja in pomoči, ki so pridobili pomembne izkušnje in znanja za delo v mednarodnem okolju ter stkali številna mednarodna prijateljstva.

Ob počastitvi 10. obletnice programa MODEX bosta s pomočjo Evropske Komisije pripravljena dva dogodka, ki ju lahko spremljate preko povezave, ki bo aktivna v času dogodkov.

Dogodki ob 10. obletnici vaj EU MODEX

Kdaj do
Kje Dogodek lahko spremljate na zgoraj navedeni povezavi, ki bo aktivna v času dogodka.

Okrogla miza - virtualni "Think Tank"

Organizirana bo okrogla miza v živo na kateri bodo strokovnjaki iz več držav Evropske Unije, Evropske komisije ter organizacij Združenih narodov poskušali odgovoriti na vprašanji, kaj so ključne spremembe, ki čakajo mednarodni sistem civilne zaščite v bližnji prihodnosti ter katere inovativne tehnologije lahko pomagajo pri odzivu na dogodke.

Kdaj do
Kje Spletni dogodek

Oddaja ob 10. obletnici EU MODEX

Potekala bo televizijska oddaja, v kateri bo prikazana zgodovina MODEX vaj, posnetki, ki so jih prispevali udeleženci vaj ter intervjuji s strokovnjaki, ki so prispevali k razvoju EU MODEX.