Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 3. marca 2021.

Epidemije in okužbe ljudi, živali in rastlin

1. Povzetek poročila

V Sloveniji je bilo po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) do vključno 2. 3. 2021 opravljenih skupaj 1.831.220 testiranj s PCR in HAGT testi. 2. 3. 2021 je bilo opravljenih 30.445 testiranj, od tega 6.212 s PCR in 24.233 s HAGT testi. Potrjenih je bilo 1.209 novih okužb s COVID-19, kar skupno znaša 19,5 odstotka pozitivnih PCR testov. Do 2. 3. 2021 je bilo z enim odmerkom cepljenih 125.429 in z dvema odmerkoma 51.505 oseb.

Po podatkih spletišča državne uprave (GOV.SI) in COVID-19 sledilnika so 2. 3. 2021 v bolnišnicah zdravili 516 bolnikov s COVID-19, od tega 82 na intenzivni negi, 54 oseb je bilo odpuščenih iz bolnišnične oskrbe. Umrlo je 11 oseb.

Na državni, regijski in občinski ravni je bilo 3. 3. 2021 vključenih 1.203 pripadnikov sil za zaščito, reševanje in pomoč, predstavnikov javnih služb ter 194 prostovoljcev humanitarnih organizacij.

2. Poročilo o izvedenih aktivnostih

Poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije (CZ RS) je spremljal situacijo in koordiniral aktivnosti zaščite, reševanja in pomoči na različnih ravneh.

Regijski in občinski štabi CZ so spremljali razmere v regiji in občinah ter komunicirali z različnimi deležniki na lokalni in regijski ravni.

Pripadniki CZ, redarske službe, policija, občinski inšpektorji in prostovoljci so opravljali terenske obhode in preverjali spoštovanje ukrepov na javnih površinah. Logistično in tehnično so pomagali pri izvedbi brezplačnega množičnega testiranja s hitrimi antigenskimi testi.

Občine so sodelovale pri koordinaciji razporejanja prostovoljcev, pomagale pri oskrbi ranljivih skupin in prevozu brisov. Občanom so nudile informacije po telefonu in elektronski pošti. Vzpostavljene so telefonske številke za nudenje psihosocialne pomoči. Potekala so testiranja s hitrimi antigenskimi testi in cepljenje proti COVID-19.

Gasilska enota širšega pomena je izvedla razkuževanje objekta v javni rabi.

Na ministrstvih so izvajali naloge skladno z Državnim načrtom zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh oziroma načrti dejavnosti. Spremljali so razmere ter upoštevali potrebne ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa. Odgovarjali so na vprašanja glede izvajanja določil odlokov v njihovi pristojnosti. Spremljali so podatke o številu okuženih s COVID-19 v organizacijskih enotah. Pristojne inšpekcijske službe so nadzorovale izvajanje predpisanih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa.

V Klicnem centru z informacijami o novem koronavirusu so od 8. do 18. ure odgovorili na 712 klicev, od tega jih je bilo 41 iz tujine. Največ vprašanj se je nanašalo na vprašanja s področja prehajanja državne meje in karantene na meji (33,6 %). Sledila so vprašanja s področja epidemiološke karantene, stika z okuženimi ter epidemiološke raziskave (14,4 %),  konzularnih zadev (12,7 %), cepljenja (9,4 %), testiranja (8,5 %) in omejitve gibanja in zbiranja (7,8 %).

 

Potresi

Ob 5.37 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic, Agencije RS za okolje, zabeležili potres magnitude 3,6 v bližini Petrinje na Hrvaškem. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci obmejnega območja jugovzhodne Slovenije. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

 

Nesreče v gorah

Izpostava Kranj

Ob 15.45 se je pod Kredarico v Snežni Konti, občina Gorje, poškodovala turna smučarka. Poškodovano smučarko so na kraju oskrbeli gorki reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Mojstrana skupaj z dežurno ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) na Brniku. V Splošno bolnišnico (SB) Jesenice pa jo se s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP.

Izpostava Nova Gorica

Ob 18.03 se je pri sestopu z gore Golak, občina Ajdovščina, izgubila pohodnica. Gorski reševalci GRS Tolmin - enota Ajdovščina in GRS Ljubljana so pohodnico našli podhlajeno na zasneženem območju pod grebenom Golakov. Oskrbeli so jo in pospremili do doline.

 

Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih aktivnostih

Izpostava Kranj

Ob 11.24 se je na smučišču Krvavec, občina Cerklje na Gorenjskem, pri padcu poškodovala smučarka. Reševalci na smučišču so poškodovano smučarko na kraju oskrbeli in pripravili na transport s helikopterjem. Poškodovanko je v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana nato s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP na Brniku.

Ob 11.45 se je v Mojstrani, občina Kranjska Gora, na kolesarski stezi pri padcu s kolesom poškodovala kolesarka. Na kraju nesreče so poškodovani kolesarki nudili prvo pomoč gorski reševalci GRS Mojstrana do prihoda reševalcev NMP Jesenice, ki so kolesarko dokončno na kraju oskrbeli in nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Jesenice.

Ob 16.23 se je v Seničnem, občina Tržič, pri pristanku za jadralne pilote poškodoval jadralni padalec. Poškodovanca so na kraju oskrbeli reševalci NMP Tržič.

 

Delovne in rudniške nesreče

Izpostava Brežice

Ob 10.27 se je na Šmarčni, občina Sevnica, pri padcu z drevesa poškodoval občan. Reševalci Nujne medicinske pomoči (NMP) Sevnica so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v SB Brežice.

Ob 11.07 se je na Tovarniški ulici v Krškem pri padcu z lestve poškodoval delavec. Gasilci Poklicne gasilske enote (PGE) Krško so nudili prvo pomoč ponesrečeni osebi do prihoda reševalcev ter nato nudil pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanca do reševalnega vozila. Reševalci NMP Krško so poškodovano osebo prepeljali v SB Brežice.

Izpostava Kranj

Ob 7.45 se je na Koroški Beli, občina Jesenice, v industrijskem objektu pri delu poškodoval delavec. Gasilci Gasilske reševalne službe (GARS) Jesenice so nudili pomoč reševalcem NMP Jesenice pri oskrbi in prevozu poškodovanega delavca v SB Jesenice.

Izpostava Novo mesto

Ob 10.34 je pri naselju Sajenice, občina Mirna, v gozdu pri podiranju dreves na občana padlo drevo. Reševalci nujne medicinske pomoči Trebnje so poškodovanega na kraju oskrbeli in nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Trebnje in Selo pri Mirni so nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovanega po nedostopnem terenu do reševalnega vozila.

 

Reševanja obolelih oseb

Izpostava Brežice

Ob 16.32 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu Dežurne ekipe HNMP Maribor s helikopterjem prepeljala obolelo osebo iz SB Brežice v UKC Ljubljana.

Izpostava Nova Gorica

Ob 10.25 je posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP na Brniku s helikopterjem prepeljala obolelo osebo iz Idrije v UKC Ljubljana.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Brežice

Ob 14.35 sta v Selah pri Dobovi, občina Brežice, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in z vpojnimi sredstvi posuli po vozišču razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Brežice so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v Urgentni center (UC) Brežice.

Izpostava Koper

Ob 13.45 sta v križišču Ulice osvobodilne fronte in Veluščkove ulice v Izoli trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci Javnega zavoda Gasilske brigade (JZ GB) Koper so zavarovali kraj nesreče ter nudili pomoč pri oskrbi poškodovanega motorista reševalcem Prehospitalni enoti Obala, ki so nato poškodovanca prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola.

Izpostava Kranj

Ob 16.37 se je v bližini naselja Britof, občina Kranj, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci Gasilske reševalne službe (GARS) Kranj so kraj nesreče prometno in požarno zavarovali ter nudili pomoč reševalcem NMP pri reanimaciji, vendar motorist ni preživel. Gasilci so še odklopili akumulator in posuli iztekle tekočine po vozišču.

Izpostava Ljubljana

Ob 23.36 se je na avtocesti Lukovica - Krtina, občina Domžale, osebno vozilo umikalo srni in trčilo v odbojno sredinsko ograjo. Gasilci Centra za zaščito in reševanje (CZR) Domžale so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, z vpojnim sredstvom posuli iztekle tekočine ter očistili cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Izpostava Ptuj

Ob 11.17 sta na avtocesti v bližini naselja Gerečja vas, občina Hajdina, trčili tovorno in reševalno vozilo. Gasilci PGD Ptuj in JZ GB Maribor so protinaletno in požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, posuli po vozišču razlite tekočine, preprečili iztekanje nevarnih tekočin in nudil pomoč pri oskrbi dveh ponesrečenih oseb reševalcem NMP, ki so nato poškodovani osebi prepeljali v SB Ptuj.

 

Nesreče v železniškem prometu

Izpostava Ljubljana

Ob 5.42 je vlak zbil pešca pri naselju Sava v občini Litija. Gasilci PGD Litija so skupaj s policijo in reševalci pregledali kraj dogodka. Občan je umrl na kraju nesreče.

 

Požari v objektih

Izpostava Kranj

Ob 17.38 se je v Kropi, občina Radovljica, v gospodarskem poslopju zaradi kratkega stika vžgala električna naprava. Gasilci PGD Kropa, Podnart in Radovljica so požar pogasili, prostore prezračili in jih preventivno pregledali s termovizijsko kamero. O požaru so bili obveščeni policisti Policijske uprave (PU) Kranj.

Izpostava Ljubljana

Ob 16.56 je na Škrabčevi ulici v Ljubljani v zapuščenem stanovanjskem objektu gorelo v kletnih prostorih. Gasilci Gasilske brigade (GB) Ljubljana in PGD Vič so pogasili požar razne navlake v zidanem kletnem prostoru. Gorelo pa je tudi listje in grmičevje na prostem ob objektu. Gasilci so pogasili požar, pregledali prostore zaradi možnosti nahajanja brezdomnih oseb in prostore prezračili z nadtlačnim ventilatorjem.

Ob 20.35 se je v stanovanju večstanovanjskega objekta na Mesarski cesti v Ljubljani zaradi prežganega olja v posodi sprožil požarni alarm. Še pred prihodom gasilcev GB Ljubljana je lastnik sam pogasil ogenj. Gasilci so pregledali prostore, varnostnik pa ponastavil požarno centralo.

Izpostava Maribor

Ob 14.03 je v naselju Ješenca, občina Rače–Fram, gorela lesena obroba na gospodarskem poslopju. Lastnika sta požar pogasila pred prihodom gasilcev PGD Rače in Fram, ki so dokončno pogasili tlečo leseno obrobo in pregledali okolico s termovizijsko kamero.

Izpostava Nova Gorica

Ob 8.38 je v Malih Žabljah, občina Ajdovščina, gorela lesena lopa. Gasilci Gasilskega reševalnega centra (GRC) Ajdovščina in PGD Ajdovščina so požar na površini okoli 50 kvadratnih metrov in je zajel tudi osebno vozilo pogasili in preprečili, da bi se požar razširil v naravno okolje ter hlev z ogrado s kokošmi in kozami.

Ob 17.32 je v Idršku, občina Idrija, zagorel kozolec. Posredovali so gasilci PGD Ledine, Vrsnik in Idrija, ki so požar pogasili, izvedli varovanje sosednjega objekta in preventivno namočili travnato okolico kozolca.

Izpostava Novo mesto

Ob 17.04 je na Grajskem trgu v Žužemberku gorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Požar so pogasili sosedje še pred prihodom gasilcev PGD Žužemberk, ki so nato s termovizijsko kamero pregledali strop v kuhinji, prezračili prostore in iz hiše iznesli ožgano opremo.

Ob 20.45 so v naselju Griblje, občina Črnomelj, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Griblje so nadzorovali izgorevanje saj, pregledali dimnik in okolico ter odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarja.

Ob 21.43 so na Trški Gori, občina Novo mesto, gorele saje v dimniku starejše, adaptirane stanovanjske hiše. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Otočec so pogasili goreče saje, nadzorovali izgorevanje saj, razstavili kuhinjo, da so lahko očistili dimnik in s termovizijsko kamero pregledali dimnik in okolico ter odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarja. Ogenj se ni razširil na ostrešje.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 21.15 je na Dobravi v občini Radlje ob Dravi zagorel pomožen objekt ob stanovanjski hiši v velikosti 4x9 metrov. Posredovali so gasilci PGD Radlje ob Dravi in PGD Vuhred, ki so izklopili električno napeljavo ter pogasili požar, ki je delno uničil ostrešje objekta.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Celje

Ob 12.31 je v naselju Boletina pri Ponikvi, občina Šentjur, gorela trava. Požar so pogasili gasilci PGD Ponikva in Dramlje.

 

Ob 12.45 je v naselju Kameno v občini Šentjur zagorel gozd. Gasilci PGD Šentjur in Lokarje so požar pogasili in pregledali požarišče.

Ob 16.00 sta v naselju Lindek, občina Vojnik, zagorela podrast in bližnji gozd. Gasilci PGD Frankolovo in Vojnik so pogasili požar in kraj pregledali s termovizijsko kamero. V požaru je bil poškodovan električni drog.

Izpostava Kranj

Ob 15.20 je v naselju Zminec, občina Škofja Loka, gorela podrast. Požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Stara Loka in Škofja Loka.

Izpostava Ljubljana

Ob 13.47 je naselju Dole pri Škofljici, občina Škofljica, gorela suha trava. Požar na površini okoli 5000 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Škofljica.

Ob 16.21 je v naselju Ponova vas, občina Grosuplje, gorelo ob potoku na travniku. Požar v velikosti okoli 200 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Ponova vas.

Ob 16.20 je na Gričku pri Željnah v občini Kočevje gorela trava. Požar na površini okoli 5000 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Šalka vas.

Ob 16.59 je na Trati ob jezeru v Kočevju gorela trava. Požar na površini okoli 1000 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Kočevje.

Ob 17.27 je ob Podjetniškem naselju v Kočevju gorela trava. Požar na površini okoli 500 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Kočevje.

Ob 19.01 je na Trati v Kočevju gorela trava. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Kočevje.

Izpostava Maribor

Ob 13.38 je v naselju Slivniško Pohorje, občina Hoče–Slivnica, pri kurjenju suhe trave lastniku ogenj ušel izpod nadzora. Požar na površini okoli 3000 kvadratnih metrov so pogasili gasilci GB Maribor in PGD Kamnica.

Ob 14.28 sta v naselju Rošpoh – Del, občina Maribor, zagoreli živa meja in podrast. Požar, ki je zajel 25 metrov žive meje in okoli 20 kvadratnih metrov podrasti, so pogasili gasilci GB Maribor in PGD Kamnica.

Izpostava Murska Sobota

Ob 11.25 je ob cesti Dolga vas – Mostje, občina Lendava, gorela suha trava. Požar na površini okoli 80 arov so pogasili gasilci PGD Lendava.

Ob 19.38 so v ulici Ob igrišču v naselju Pušča, občina Murska Sobota, gorele smeti na površini okoli 25 kvadratnih metrov. Pogasili so jih gasilci PGD Pušča.

Izpostava Nova Gorica

Ob 11.23 je bil v Kožmanih, občina Ajdovščina, opažen dim v naravi. Požar, ki je zajel približno 200 kvadratnih metrov trave in grmičevja, so pogasili gasilci GRC Ajdovščina in PGD Ajdovščina.

Izpostava Novo mesto

Ob 2.40 so v ulici Brezje v Novem mestu goreli odpadki. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so požar na površini petih kvadratnih metrov pogasili.

Ob 10.03 sta v naselju Mihovec, občina Novo mesto, v gozdu goreli suha trava in podrast. Požar na površini okoli 5000 kvadratnih metrov so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Podgrad-Mehovo.

Ob 19.13 sta pri naselju Preloka, občina Črnomelj, na površini okoli enega hektarja goreli suha trava in podrast. Ogenj je zajel tudi drog električne napeljave in ga poškodoval. Požar so pogasili gasilci PGD Preloka.

Ob 22.23 je za vasjo Gradnik, občina Semič, gorelo na deponiji žagovine, ki jo imajo za nastiljanje živalim. Gasilci PGD Gradnik in Semič so gorečo in tlečo žagovino premetali ter jo zalili z večjo količino vode in preprečili širjenje ognja v bližnji gozd.

Izpostava Postojna

Ob 7.30 je pri Marofu, občina Cerknica, gorela trava. Požar na površini okoli deset kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Cerknica.

Ob 18.31 sta v bližini naselja Hruševje, občina Postojna, gorela suha travna površina in grmičevje. Gasilci PGD Hruševje so požar pogasili ter požarišče preventivno zalili.

Ob 18.40 je na hribu nad naseljem Studeno, občina Postojna, gorela trava. Požar na površini dva hektarja so pogasili gasilci PGD Studeno.

Ob 23.38 je na Ulici Franca Segulina v Sežani gorela živa meja. Gasilci Zavoda za gasilno in reševalno službo (ZGRS) in PGD Sežana so pogasili požar in zalili živo mejo iz cipres.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 14.43 je v naselju Vas v občini Radlje ob Dravi gorela suha trava. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so požar na površini okoli sto kvadratnih metrov pogasili, prekopali območje in dodatno zalili z vodo.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Ljubljana

Ob 16.47 so v naselju Črna vas, občina Ljubljana, gorele smeti v zabojniku za smeti na avtobusni postaji. Požar so pogasili gasilci PGD Ljubljana-Barje in GB Ljubljana.

 

Sproščanja nevarnih plinov

Izpostava Murska Sobota

Ob 9.31 je v naselju Črešnjevci, občina Gornja Radgona, zaradi počene cevi uhajal plin pred stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Gornja Radgona so s tehničnim posegom začasno zaprli cev in zavarovali kraj. Cev bodo sanirali dežurni delavci plinskega podjetja.

 

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Nova Gorica

Ob 7.48 sta v naselju Volče, občina Tolmin, pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) Severnoprimorske regije odstranila in do uničenja shranila na varno na njivi iz obdobja prve svetovne vojne in avstrijske izdelave najdeno ročno bombo mase 1,1 kilogramov in topovski vžigalnik mase 0,5 kilogramov.

Ob 15.14 so nad naseljem Kromberk, občina Nova Gorica, pri urejanju oljčnega nasada našli topovsko granato kalibra 100 milimetrov, mase 15,7 kilogramov, topovsko granato kalibra 105 milimetrov, mase 15,5 kilogramov, dva topovska vžigalnika kalibra 100 milimetrov, topovski vžigalnik kalibra 105 milimetrov in topovski vžigalnik kalibra 103 milimetre. Vse najdbe avstrijske izdelave iz obdobja prve svetovne vojne sta odstranila in do uničenja shranila na varno pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije.

Izpostava Novo mesto

Ob 12.03 sta v naselju Obrh, občina Dolenjske Toplice, potapljača pri potapljanju v pritoku Obrške Radešice našla neznana neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske, Zahodnoštajerske ter Gorenjske in Ljubljanske regije so ostranili in na kraju uničili 27 kosov pehotnega streliva kalibra 7,9 mm italijanske izdelave, 3 protioklepne naboje kalibra 12,7 mm ameriške izdelave, tri vžigalnike od topovske granate kalibra 75 mm italijanske izdelave, 2 ročni bombi kalibra 55 mm italijanske izdelave in minometno mino kalibra 81 mm nemške izdelave, vse iz obdobja druge svetovne vojne. Obveščene so bile pristojne službe.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 14.35 so v naselju Šmarjeta pri Celju, občina Celje, gasilci PGE Celje s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja in tako omogočili reševalcem NMP dostop do obolele osebe.

Izpostava Kranj

Ob 17.32 je na Borovški cesti v Kranjski Gori v stanovanju nekontrolirano iztekala voda iz cevi. Gasilci PGD Kranjska Gora so s tehničnim posegom preprečili nadaljnjo iztekanje.

Izpostava Ljubljana

Ob 7.20 je na Ljubljanski cesti v Domžalah v stanovanju večstanovanjskega objekta na bojlerju puščala vodovodna dotočna cev. Gasilci CZR Domžale so s tehničnim posegom zaprli ventil na vodovodni inštalaciji in lastniku naročili, da preko upravnika uredi zamenjavo poškodovane cevi.

Ob 15.53 so v naselju Hrib-Loški potok, občina Loški potok, gasilci PGD Hrib-Loški Potok s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in tako omogočili vstop do obolele osebe reševalcem NMP, ki so nato osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v bolnišnico.

Ob 16.59 so na Zeleni poti v Ljubljani gasilci GB s tehničnim posegom iz okvarjenega dvigala večstanovanjskega objekta rešili ujetega otroka.

Ob 20.55 so na Ljubljanski cesti v Domžalah gasilci CZR Domžale s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja. Tako so omogočili vstop policistom in reševalcem NMP do onemogle osebe ter nudili pomoč pri prenosu osebe do reševalnega vozila.

Izpostava Maribor

Ob 20.43 so na Partizanski cesti v Mariboru gasilci JZ GB Maribor iz pokvarjenega dvigala rešili ujete osebe.

 

Opozorilo

Zaradi toplega in suhega vremena je povečana možnost nastanka požarov na prostem in v naravnem okolju v večjem delu države. Pri uporabi ognja na prostem in v naravnem okolju svetujemo previdnost, zlasti pri kmetijskih opravilih.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/