Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar dr. Dejan Valentinčič se je udeležil virtualnega srečanja EUROPEADE 2022

Leta 2020 bi se moralo v organizaciji koroških Slovencev odviti evropsko nogometno prvenstvo narodnih manjšin, ki ga lahko označimo za promocijsko najbolj odmeven dogodek, ki ga organizirano narodne skupnosti v Evropi. Žal jim jo je zagodla pandemija in prvenstvo je bilo preloženo na leto 2022.
Dr. Dejan Valentinčič, Rudi Merljak, dr. Angelika Mlinar, dr. Samo Kobenter, mag. Peter Karpf in mag dr. Mirjam Polzer-Srienz ter Marko Loibnegger in Marko Oraže

Dr. Dejan Valentinčič, Rudi Merljak, dr. Angelika Mlinar, dr. Samo Kobenter, mag. Peter Karpf in mag dr. Mirjam Polzer-Srienz ter Marko Loibnegger in Marko Oraže | Avtor: USZS

Danes je potekalo virtualno srečanje o konceptu in izvedbi EUROPEADE 2022, na katerem sta sodelovala državni sekretar dr. Dejan Valentinčič in vodja sektorja za zamejce Rudi Merljak.

Na srečanju so bili prisotni še dr. Angelika Mlinar, ki je kot podpredsednica zastopala FUEN, dr. Samo Kobenter, mag. Peter Karpf in mag dr. Mirjam Polzer-Srienz s strani dežele koroške ter Marko Loibnegger in Marko Oraže kot predstavnika društva EUROPEADA 2022, ki evropsko nogometno prvenstvo organizira.

Nogometno prvenstvo evropskih manjšin v organizaciji koroških Slovencev je velika priložnost za promocijo slovenske narodne skupnosti, zato se ga organizatorji lotevajo z vso potrebno odgovornostjo in zagnanostjo. Urad jim ob tem stoji tesno ob strani in jim aktivno pomaga. Upamo, da bo pandemija kmalu minila in bomo lahko držali pesti za nogometno ekipo koroških Slovencev.