Skoči do osrednje vsebine

Preventivna prometna delavnica v celjskem zaporu

V Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje smo v sodelovanju z Zavodom Vozim v ponedeljek, 26. aprila 2021, izvedli preventivno prometno delavnico.

V okviru delavnice z nazivom »ALKOHOL = sprememba življenja« nas je obiskal ambasador Zavoda Vozim Luka Plavčak z ekipo, v kateri je tudi pes vodnik. Na srečanju je predstavil svojo osebno zgodbo in posledice prekomernega uživanja alkohola.

V Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij želimo s tovrstnimi delavnicami med zaprtimi osebami krepiti zavedanje o prometni varnosti in pomembnosti človekovega zdravja. Prvo delavnico smo v sodelovanju z Zavodom Vozim izvedli v celjskem zaporu, sledijo pa tudi delavnice v drugih zavodih za prestajanje kazni zapora in v prevzgojnem domu. Na delavnici se zaprtim predstavijo najpogostejši vzroki za nastanek prometnih nesreč, v okviru katerih je neslavni zmagovalec alkohol. Preko osebne zgodbe ambasadorja z izkušnjo prometne nesreče, ki je pustila velike posledice za njegovo nadaljnje življenje, so obsojenci in priporniki spodbujeni k razmišljanju o varni vožnji kot vrednoti.

Prva predstavitev v celjskem zaporu je zaprte zelo nagovorila, saj so bili odzivi številni. Zaprti so želeli sodelovati v pogovoru z ambasadorjem, v zahvalo pa so mu izročili tudi simbolična darila, izdelana v okviru prostočasnih delavnic v zaporu.