Skoči do osrednje vsebine

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes sprejel veleposlanico Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Republiki Sloveniji

Vljudnostno srečanje ministra Janeza Poklukarja in Nje. eksc. go. Tiffany Sadler, veleposlanice Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Republiki Sloveniji, je potekalo na Ministrstvu za zdravje.

Na srečanju, ki je potekalo na pobudo Veleposlaništva Združenega kraljestva v Republiki Sloveniji, sta sogovornika izmenjala informacije o obvladovanju pandemije Covid – 19, o prioritetah Slovenije na področju zdravstva v luči prihajajočega predsedovanja Slovenije Svetu EU ter o prihodnjem sodelovanju med obema državama na področju zdravja.

Sogovornika sta izrazila odprtost za krepitev sodelovanja v času predsedovanja Slovenije Svetu EU ter britanskega predsedovanja skupini G7, saj je ključnega pomena, ko gre za zdravstveno in družbeno naslavljanje pandemije koronavirusa, tudi globalna obnova po pandemiji in krepitev odpornosti družb na morebitne nove pandemije. Veleposlanica je tako izrazila zahvalo Sloveniji glede dosedanjega sodelovanja, pri tem pa naslovila možnost prihodnjega sodelovanja v okviru strokovnega sodelovanja, predvsem na predlogih za izboljšanje pripravljenosti na zdravstvene krize.

Sogovornika sta se strinjala, da je svet zaradi virusa SARS – CoV – 2 in njegovimi variantami, pred velikim izzivom, in da je še naprej potrebno sodelovanje ter solidarnost med državami. Srečanje je potekalo v prijateljskem razpoloženju.