Skoči do osrednje vsebine

Minister Hojs je sprejel turško veleposlanico Taşhan

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je danes na vljudnostni obisk sprejel veleposlanico Turčije Aylin Taşhan. Sogovornika sta se strinjala, da med ministrstvoma ni odprtih tem, sodelovanje na operativni ravni je zelo dobro, minister je ob tem dejal, da smo ga pripravljeni tudi okrepiti.
Minister Hojs in veleposlanica Taşhan stojita pred zastavami v sejni sobi.

Minister Hojs in veleposlanica Taşhan | Avtor: MNZ

Za Slovenijo in za notranje ministrstvo je Turčija ena ključnih partneric v regiji, še zlasti na področju migracij. Hojs je pohvalil napore turških oblasti pri obvladovanju zahtevnih razmer zaradi velikega števila beguncev v Turčiji. Na področju kriminalitete je izpostavil dobro sodelovanje in visoko stopnjo zaupanja med državama pri odkrivanju tujih terorističnih borcev. Glede na prihodnja tveganja bi bilo treba takšno sodelovanje ohranjati ali celo dodatno nadgraditi.

Glede odnosa med EU in Turčijo je minister izrazil upanje, da se bodo odprta vprašanja razrešila. Pri tem je nujno nadaljevati dialog ob spoštovanju standardov EU, vladavine prava in človekovih pravic. To nenazadnje poudarjajo vse države članice.

Sestanek med ministrom Hojsom in veleposlanico Taşhan v ministrovi pisarni.

Sestanek med ministrom Hojsom in veleposlanico Taşhan | Avtor: MNZ