Skoči do osrednje vsebine

Na obisku so predstavniki črnogorske policije

Državni sekretar dr. Božo Predalič in generalni direktor policije dr. Anton Olaj sta danes gostila črnogorsko delegacijo z direktorjem Uprave policije Zoranom Brđaninom na čelu. Glavne teme pogovorov so bile sodelovanje in krepitev sodelovanja na področju dela kriminalistične policije, sodelovanje specialnih enot ter usposabljanje in izobraževanje policistov. Na podlagi Resolucije o mednarodnem razvojnem sodelovanju sodi Črna gora med najožje geografske prioritete slovenskega razvojnega sodelovanja.
Državni sekretar dr. Božo Predalič, direktor črnogorske policije Zoran Brdjanin in generalni direktor policije dr. Anton Olaj stojijo pred zastavami

Državni sekretar dr. Božo Predalič, direktor črnogorske policije Zoran Brđanin in generalni direktor policije dr. Anton Olaj | Avtor: MNZ

Kot je dejal državni sekretar, je sodelovanje z Zahodnim Balkanom ena izmed prioritet delovanja Republike Slovenije pa tudi ena izmed prioritet predsedovanja Slovenije Svetu EU. Obe delegaciji sta se strinjali, da so odnosi med Slovenijo in Črno goro tradicionalno prijateljski in partnerski, med državama ni odprtih političnih vprašanj. Prav tako so pohvalili tudi sodelovanje med ministrstvoma in policijama obeh držav.

Dr. Predalič in dr. Olaj sta poudarila pomembnost zaveze Črne gore, da ostane zavezana pristopnim pogajanjem za EU in da izvaja vsebinske reforme. Slovenska Ministrstvo za notranje zadeve in Policija sta s svojimi strokovnjaki še naprej pripravljena pomagati, tako s študijskimi obiski in delavnicami kot s sodelovanjem v twinning projektih.

Sporočilo za javnost in fotogalerija policije