Skoči do osrednje vsebine

Poslovilno srečanje državnega sekretarja dr. Raščana z mongolsko veleposlanico Gankhuurai

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je na poslovilni obisk sprejel veleposlanico Mongolije Battungalag Gankhuurai ob zaključku njenega mandata na Veleposlaništvu na Dunaju, ki je pristojno tudi za Slovenijo.

Sogovornika sta v pogovoru potrdila odlične in prijateljske vezi med Slovenijo in Mongolijo. Strinjala sta se, da obstajajo še številne priložnosti za nadaljnje poglabljanje odnosov in sodelovanje med državama.

V okviru srečanja sta državni sekretar dr. Raščan in veleposlanica Gankhuurai podpisala Sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Mongolije o mednarodnem cestnem prevozu potnikov in blaga. Sporazum bo omogočil nemoten potek cestnega prevoza in tako spodbudil blagovno menjavo med državama. Ob tej priložnosti se je državni sekretar dr. Raščan veleposlanici posebej zahvalil za njeno izjemno zavzeto pomoč pri premoščanju logističnih ovir v času pandemije.

Veleposlanica Gankhuurai se je zahvalila za aktivno vlogo Slovenije pri krepitvi sodelovanja med državama in poglabljanju gospodarskih odnosov. Državni sekretar dr. Raščan je ob zaključku veleposlanici zaželel veliko uspehov tudi v prihodnje.