Skoči do osrednje vsebine

Keith Miles (Rojaki za samostojno Slovenijo)

Tokrat v rubriki Rojaki za samostojno Slovenijo na portalu Slovenci.si tokrat predstavljamo Keitha Milesa. Kot mož Slovenke in dolgoletni prijatelj slovenskega naroda je že deloval kot ekonomski svetovalec slovenske vlade, nato pa aktivno participiral pri slovenski osamosvojitvi, v katero je verjel z vso svojo bitjo.
Portret Keitha Milesa, v zgornjem robu je napis Rojaki za samostojno Slovenijo

Keith Miles

Dotlej se Miles ni ukvarjal s politiko, bil je finančni direktor verige trgovin z modnimi oblačili in član prestižnega britanskega inštituta za ekonomske zadeve. Njegova široko razvejana mreža znancev, tudi med visokimi predstavniki lokalnih in državnih oblasti, ter njegova velika sposobnost prepričevanja sta Sloveniji v mesecih njenega osamosvajanja in uveljavljanja še kako koristili.

Dogodki so se hitro odvijali in Miles, uveljavljen finančni direktor, ki je bil na čelu slovenskega prizadevanja za priznanje Slovenije v Veliki Britaniji, se je v tem času pojavljal v mnogih programih na britanski televiziji in celo nagovarjal množice s podnožja spomenika na Trafalgar Squaru v Londonu. Časopis Daily Telegraph ga je opisal kot »priljudnega in podjetnega«, Financial Times pa je opazil, da je bil Keith Miles »katapulitran v središče pozornosti« in komentiral, da »zmaguje na vseh frontah«.

Več o Keithu Milesu in njegovem prispevku k osamosvojitvi pa najdete v prispevku na #SlovenciSI.