Skoči do osrednje vsebine

Poveljnik sil Slovenske vojske obiskal pripadnike sil Kfor na Kosovu

Poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Miha Škerbinc je pred dnevi obiskal pripadnike 43. slovenskega kontingenta v silah Kfor na Kosovu.

Med obiskom se je srečal tudi s poveljnikom Kfor generalmajorjem Francom Federicijem, ki je izpostavil izjemno in nepogrešljivo vrednost prispevka Slovenske vojske na operaciji, še posebej v delu, ki mu omogoča pravočasne odločitve in zavedanje o situaciji na območju delovanja.

Pripadnikom slovenskega kontingenta in poveljniku Regionalnega poveljstva zahod polkovniku Andrei Bertazzu je v bazi v Peći predstavil načrte nadaljnjega delovanja sil Slovenske vojske na Kosovu. Poveljniku slovenskega kontingenta podpolkovniku Tomažu Žbogarju in pripadnikom kontingenta se je generalmajor Škerbinc zahvalil za »visoko motiviranost, profesionalnost in željo po napredku« ter poudaril, da naj jih še naprej vodijo skrb za sovojaka ter zavedanje »kdo slovenski vojaki smo, od kod prihajamo in kaj znamo«.

Generalmajor Škerbinc se je v Novem Selu srečal tudi s pripadniki, ki delo opravljajo v nekinetičnem bataljonu Regionalnega poveljstva vzod, kjer mu je delovanje nekinetičnega bataljona predstavil podpolkovnik Mihael Plevnik. Pripadnikom je prenesel pohvale poveljnika Kfor in izrazil zadovoljstvo nad dejstvom, da slovenski kontingenti ostajajo spoštovani tako med zavezniki, kakor tudi med lokalnim prebivalstvom. K temu poleg strokovnosti pripomoreta tudi iniciativnost in inovativnost pri izvajanju nalog, kar se odraža pri načinih izvajanja nalog nekinetičnega bataljona, ki mu poveljujemo Slovenci.

Pripadniki kontingenta sedije. pred njimi omizje z govorci, v ozadju zaslon in zastave.

Poveljnik sil generalmajor Miha Škerbinc v pogovoru s pripadniki kontingenta na Kosovu. | Avtor: SVNKON 43 Kfor