Skoči do osrednje vsebine

Odprava zaraščanja kmetijskih površin

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je dne 24. 9. 2021 v Uradnem listu Republike Slovenije, številka 153/2021 objavilo 5. javni razpis za ukrep odpravljanje zaraščanja na kmetijskih zemljiščih, s katerim je razpisalo 500.000 evrov nepovratnih sredstev.

Finančna pomoč se izplača kot enkratni pavšalni znesek 5000 eurov/hektar kmetijskega zemljišča v zaraščanju, oziroma sorazmerno površini, na kateri je bil odpravljeno zaraščanje. Najmanjša površina, za katero se dodeli pomoč, je 0,3 hektarja, ki je lahko seštevek večjega števila manjših površin, pri čemer posamezna zaraščena površina, na kateri se odpravlja zaraščanje, ne sme biti manjša od 0,1 hektarja.

Upravičenec do podpore je nosilec kmetijskega gospodarstva, ki je lastnik ali zakupnik kmetijskega zemljišča v zaraščanju.

Vložitev vlog poteka od 4. 10. 2021 od 9.00 ure do zaprtja javnega razpisa.

Vse nadaljnje in podrobnejše informacije glede pogojev in obveznosti lahko vlagatelji pridobite v okviru INFO točke Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja ter Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in na spletnih straneh MKGP.