Skoči do osrednje vsebine

60. obletnica Odbora za razvojno pomoč Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar dr. Stanislav Raščan se je ob prihajajoči 60. obletnici Odbora za razvojno pomoč Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD DAC) pridružil čestitkam visokih predstavnikov, pristojnih za mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč.
sekretar stoji pred panoji

Državni sekretar dr. Stanislav Raščan | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

Državni sekretar dr. Raščan je izrazil zadovoljstvo glede članstva Slovenije v odboru, ki skrbi za kakovost in standarde na področju uradne razvojne pomoči ter si prizadeva za to, da se nikogar ne pusti ob strani. Odbor se zavzema za doseganje enakosti spolov in preprečevanje spolnega izkoriščanja ter nadlegovanja v razvojnem sodelovanju.

Pandemija covida-19 je izvajalce mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči soočila z novimi izzivi. Zato je izmenjava mnenj in praksa, ki jo omogoča OECD DAC, še toliko pomembnejša.

OECD DAC je z redno modernizacijo standardov razvojnega sodelovanja ohranil svojo kredibilnost in pomen. Še naprej si mora prizadevati, da bodo njegovo poslanstvo, vrednote in vizija odražali spreminjajočo se realnost in tveganja za trajnostni razvoj, posebej podnebne spremembe. Državni sekretar dr. Raščan je odboru zaželel veliko uspeha v njegovih prizadevanjih, da bi prispeval k rezultatom prihajajoče podnebne konference v Glasgowu.